NIEUWS

Dynavox VR-400: kleine buizenversterker met bluetooth en usb

Sinan Kökbugur | 26 november 2018 | Fotografie Fabrikant

Het Duitse audiobedrijf Dynavox heeft de VR-400 uitgebracht. De VR-400 is een kleine buizenversterker die voorzien is van bluetooth-connectiviteit en een usb-poort om bestanden in het MP3-, WAV-, APE- of FLAC-formaat af te kunnen spelen. De VR-400 blinkt niet uit in specificaties, functies of hoeveelheid aansluitingen, maar hij kost ook maar 199 euro. De VR-400 lijkt vooral “leuk voor erbij” of als proefversterker voor wie eens de klank van buizen in zijn luisterruimte zou willen horen.

Dynavox VR-400: kleine laagdrempelige buizenversterker

Het Duitse audiobedrijf Dynavox bouwt luidsprekers, versterkers en bronnen. Het bedrijf heeft ook buizenversterkers in het portfolio en heeft daar recentelijk de VR-400 aan toegevoegd.

De VR-400 is klein (235 x 155 x 100 millimeter) en weegt slecht twee kilogram. De VR-400 kan twee keer 25 Watt aan vier Ohm leveren en is dan ook bepaald geen krachtpatser. Mits de aangesloten luidsprekers niet al te ongevoelig zijn en de luisterruimte niet al te groot, zou het opgegeven vermogen wel voldoende moeten zijn. Ook is het aantal ingangen met twee keer cinch bescheiden te noemen. Op de achterzijde bevindt zich een 3,5-millimeter hoofdtelefoonuitgang, alsmede een subwooferuitgang en een enkel setje luidsprekeraansluitingen.

De gebruiker kan ook signaal via bluetooth 4.2 aanleveren of een usb-stick met daarop MP3-, WAV-, APE- of FLAC-bestanden in de VR-400 prikken. Aan de bovenkant bevinden zich twee zichtbare buizen van het type 6F1. Oude en nieuwe techniek worden door Dynavox gecombineerd in één behuizing. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz en de signaal/ruis-verhouding is meer dan 90 dB.

De Dynavox VR-400 is dan wel geen multifunctionele krachtpatser maar daar is de prijs ook naar. Voor een bedrag van 199 euro wisselt de VR-400 van eigenaar. De VR-400 lijkt dan ook vooral bedoeld als versterker voor in de studeerkamer of gewoon leuk voor bij de hoofdset. Ook kan de VR-400 gebruikt worden om eens rustig de klank van buizen thuis uit te proberen. Als de VR-400 zou tegenvallen is de investering immers niet groter dan 199 euro.

We zouden het niet erg vinden om de VR-400 van Sinterklaas te krijgen of onder de kerstboom aan te treffen.EDITORS' CHOICE