NIEUWSQuadral

Quadral Aurum Orkan 9: compacte drieweg vloerstaander

De Duitse audiofabrikant Quadral  heeft de Aurum Orkan 9 uitgebracht, een vloerstaander die verkrijgbaar is in witte of zwarte uitvoering. De Aurum Orkan 9 wordt aangeprezen als een woonkamervriendelijke luidspreker vanwege de breedte van niet meer dan 22 centimeter. Ondanks de relatief geringe afmetingen zou de Aurum Orkan 9 een grootst geluid moeten produceren. Vanaf december 2018 zijn ze verkrijgbaar.

Quadral Aurum Orkan 9: woonkamervriendelijke hoogte

De nieuwe Aurum Orkan 9 van het in Duitsland gevestigde Quadral is net iets meer dan een meter hoog en 22 centimeter breed en om die reden zeer geschikt voor woonruimtes, met als hoogtepunt dat de kleine vloerstaanders ook verrassend goed klinken, aldus ongeveer de wervende tekst van Quadral. “Het beste dat we ooit hebben gebouwd,” aldus hoofdontwerper Sascha Reckert. De aandacht voor detail, het minutieuze ontwikkelingswerk en een absoluut nauwkeurige productie maken volgens Quadral van de Aurum Orkan 9 een buitengewoon product.

Quadral Aurum Orkan 9: drieweg vloerstaander met vier drivers

Ondanks de woonkamer vriendelijke afmetingen van net iets meer dan een meter hoog en een breedte van slechts 22 cm, maken van de Aurum Orkan 9 een onopvallende eye-catcher. Ja, dat lijkt een tegenstrijdigheid, maar volgens Quadral is de Aurum Orkan 9 onopvallend vanwege zijn afmetingen en tegelijkertijd opvallend vanwege zijn prestaties.

De Aurum Okrna 9 is voorzien van twee van de beproefde Quadral Altima-woofers met een conusdiameter van elk 180 millimeter. De lage tonen zijn punchy, maar toch heel precies. Bij 29 Hz wordt de kantelfrequentie van de basreflexconstructie bereikt.

Verantwoordelijk voor de weergave van de transparante middentonen is een 155 millimeter middentoner, die ook is voorzien van een Quadral-Altima-membraan. De quSense aluminium bandtweeter, geproduceerd door Quadral in Hannover, staat garant voor een schitterende hoogfrequente weergave tot 65 kHz. Zelfs de hoogste frequenties, die voornamelijk voorkomen in hi-res muziekweergave, kunnen met maximale precisie en in absolute zuiverheid worden gereproduceerd.

Quadral Aurum Orkan 9: onberispelijke afwerking

De indrukwekkende akoestische prestaties vloeien volgens Quadral voort uit een onberispelijke afwerking. De kast heeft een zeer solide basisconstructie en een grote wanddikte De gevoeligheid van de tot 350 Watt belastbare luidspreker is 87 dB. De impedantie is vier Ohm.

Quadral Aurum Orkan 9: prijs en leveringsinformatie

De Quadral Aurum Orkan 9 is vanaf december verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. Voor een prijs van 2.000 euro per stuk gaan ze over de toonbank.


EDITORS' CHOICE