Chord lanceert Android-versie van Gofigure voor Poly en Mojo

Het Britse Chord Electronics heeft een Android-versie van zijn configuratie-app voor de Poly en de Mojo uitgebracht. De versie voor iOS was er al een tijdje maar vanaf heden kunnen gebruikers van een Android-apparaat ook een Poly of een Mojo bedienen. De app is gratis op te halen en te installeren.

Chord Electronics Gofigure-app voor Android

Het Britse audiomerk Chord Electronics heeft Android-software uitgegeven voor de bediening van de Poly, een streamer en de Mojo, een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. Beide apparaten konden al worden geconfigureerd met een app voor iOS, maar vanaf heden kan dat ook met een app voor Android. Chord is naar eigen zeggen bijna twaalf maanden bezig geweest met het maken van de app. Daarbij is goed geluisterd naar feedback van gebruikers van de Poly.

Volgens Chord is de Gofigure-app voor Android krachtig en intuïtief. De Gofigure-app is bedoeld als aanvulling op apps van derden die de Poly en de Mojo kunnen bedienen. De Gofigure-app is dus niet gemaakt om muziek te kiezen en te spelen maar is bedoeld om alles aangaande de configuratie van de Poly en de Mojo simpeler te maken.Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbinding maken met wifi of bluetooth. Overigens kan wel muziek worden geselecteerd en afgespeeld maar Gofigure is niet bedoeld als vervanger van andere apps, aldus Chord Electronics.

De informatie is overzichtelijk gegroepeerd en gepresenteerd. Op het Home-scherm is onder andere te zien met welk netwerk verbinding is gemaakt, sterke van het wifi-signaal, batterij-status. Op het General Settings-scherm is onder andere de status van de SD-kaart te zien en andere systeemgegevens zoals het wifi Mac-adres en nog wat meer van dit soort instellingen.

De app kan gratis worden opgehaald en geïnstalleerd. Overigens dient wel Android versie 7.0 op het Android-apparaat te staan en Chord adviseert om ook de nieuwste firmware op de Poly te installeren.

MERK

EDITORS' CHOICE