NIEUWSLumin

Lumin lanceert U1Mini, een streamer zonder DA-converter

Sinan Kökbugur | 15 november 2018 | Fotografie Fabrikant | Lumin

Het in Hong Kong gevestigde Lumin heeft de U1Mini gelanceerd, een streamer die niet is voorzien van een DA-converter. De U1Mini is dan ook bedoeld voor wie al een goede DA-converter bezit en op zoek is naar een kwalitatief goede streamer. De U1Mini kan alle gangbare bestandsformaten afspelen, vanaf een NAS of vanaf een usb-schijf. Uiteraard worden streamingdiensten en internetradio ook ondersteund. 

Lumin U1Mini: streamer met alleen digitale ingangen en uitgangen

Lumin is onderdeel van Pixel Magic, een specialist in het streamen van video en gevestigd in Hong Kong. Vanaf 2010 ontwikkelt Lumin streaming producten voor de audiomarkt. Lumin heeft in haar relatief korte bestaan al een uitstekende naam opgebouwd als producent van hoogwaardige audiostreamers. De populariteit van Lumin zal naar eigen zeggen alleen maar versterkt worden met de introductie van de U1Mini.

De U1Mini is rechtstreeks afgeleid van de U1, binnen het huidige Lumin gamma hét ultieme transport voor het streamen in de hoogste kwaliteit. Het uiterlijk van de U1Mini is zo ongeveer hetzelfde als van de D2, een onlangs door ons geteste streamer die voorzien is van een DA-converter. De D2 kan rechtstreeks op de analoge ingang van een versterker worden aangesloten. De nieuwe U1Mini heeft uitsluitend digitale uitgangen en zal dus op een DA-converter aangesloten moeten worden, of op de digitale ingang van een versterker.

De U1Mini heeft dezelfde processor als de U1 voor de ondersteuning van DSD256 en 384 kHz weergave. Net als in de U1 is de viervoudige klok verantwoordelijk voor een uiterst nauwkeurige timing, welke aan de basis staat voor een superieure muziekbeleving.

De interne afgeschermde schakelende voeding voorziet alle circuits op een betrouwbare en ruisvrije manier van stroom. De stevige uit aluminium vervaardigde behuizing houdt alle invloeden van buiten af effectief buiten de deur zodat de interne elektronica optimaal zijn werk kan doen. Het heldere en goed afleesbare display vergroot de streamingbeleving, maar kan desgewenst worden gedimd of uitgeschakeld.

Maar liefst vijf verschillende digitale uitgangen zijn beschikbaar om externe DA-converters van uiterst nauwkeurig digitale data te voorzien. Alle aansluitingen zitten aan de achterkant en zijn verzonken onder de bovenkap aangebracht zodat de pluggen aan het zicht worden onttrokken.

Net als de U1 ondersteunt de U1Mini ook DoP (DSD over PCM) via de optische-, coaxiale- (RCA en BNC) en AES/EBU uitgangen. Van MQA tot DSD, van FLAC tot WAV, de U1Mini speelt alle bestanden in hoge resolutie en in de best denkbare kwaliteit af. Met de ondersteuning van Tidal, Qobuz, Spotify en AirPlay heeft de gebruiker een gigantische discotheek tot zijn beschikking in alle denkbare muziekstijlen.

De U1Mini wordt bediend met de gratis te downloaden Lumin App voor iOS of Android. En natuurlijk is dit Lumin-product ook voorbereid voor Roon.

Lumin U1Mini: prijs en leveringsinformatie

De Lumin U1Mini is vanaf heden leverbaar in het zwart en zilver en heeft een verkoopprijs van 1.999 euro.


EDITORS' CHOICE