Audio-Technica ATH-L5000: luxueuze hoofdtelefoon met leren oorschelpen

Het Japanse Audio-Technica heeft de ATH-L5000 uitgebracht, een luxueuze hoofdtelefoon met oorschelpen die gemaakt zijn in samenwerking met leermaker Connolly. De hoofdtelefoon is duur, 4.200 euro, en exclusief, want de oplage is beperkt tot 500 stuks wereldwijd. De ATH-L5000 gaat deze maand in de verkoop. 

Audio-Technica ATH-L5000: slechts 500 stuks wereldwijd

De nieuwste over-ear hoofdtelefoon van het Japanse audiobedrijf Audio-Technica is een nieuwe samenwerking met leermaker Connolly. De oorschelpen van de ATH-L5000 zijn gemaakt van Sycamore hout dat is omspannen met aniline leer.

De hoofdtelefoon heeft volgens Audio-Technica de bijzondere eigenschap dat de geluidskarakteristiek van de hoofdtelefoon verandert naarmate de hoofdtelefoon ouder wordt. Het aniline leer dat de oorschelpen van Sycamore hout omhult, laat de oorschelpen “ademen”, waardoor het hout ouder wordt. Dit verandert op zijn beurt de audiokenmerken van de hoofdtelefoon in de loop van de tijd. Dit klinkt interessant maar hoe en in welke mate de klank wijzigt met de tijd wordt er niet bij verteld. Gaat de ATH-L5000 beter klinken met de tijd? We mogen hopen van wel want gezien de prijs zouden de erfgenamen van de koper de hoofdtelefoon misschien ook wel gaan gebruiken. Net als een kostbaar Zwitsers horloge.

De ATH-L5000 is uitgerust met drivers van 58 millimeter die zijn gemonteerd op dunne, lichtgewicht, met koolstofvezel versterkte flenzen die een betere luchtstroom tussen membraan en flenzen mogelijk maken. De membranen hebben een diamantachtige koolstofcoating. De ATH-L5000 heeft een opgegeven frequentiebereik van 5 Hz tot 50 kHz, meer dan het menselijk oor kan waarnemen. De impedantie is 45 Ohm, de gevoeligheid 100 dB/mW.

De ATH-L5000 weegt 320 gram en wordt geleverd met twee kabels van drie meter. De ene is een dubbelzijdige kabel van 6,3 mm naar A2DC en de andere een gebalanceerde kabel. Een passend opberg- en transportkoffertje wordt meegeleverd.

Audio-Technica ATH-L5000: prijs en leveringsinformatie

De ATH-L5000 is een exclusieve hoofdtelefoon want wereldwijd zullen slechts 500 exemplaren worden verkocht. We weten nog niet wanneer hij in de Benelux leverbaar zal zijn. Voor een bedrag van 4.200 euro zal hij van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE