NIEUWSEsoteric

Esoteric K-07Xs: nieuwe verbeterde versie van K-07X

Het Japanse Esoteric heeft een nieuwe sacd/cd-speler uitgebracht die ook als DA-converter gebruikt kan worden. De nieuweling heet K-07Xs en is een verbeterde versie van de K-07X. Techniek van duurdere modellen is verwerkt in de nieuwe K-07Xs. We weten nog niet wanneer de K-07Xs leverbaar zal zijn en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Esoteric K-07Xs: sacd/cd-speler met digitale in- en uitgangen

Als aanvulling op de vernieuwde K-Xs serie heeft Esoteric recent een nieuwe versie van de K-07X uitgebracht, de K-07Xs.

De K-07Xs slikt cd’s, sacd’s, cd-r’s en cd-rw’s, maar hij kan ook als DA-converter gebruikt worden of als cd-loopwerk. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 55 kHz op niveau -3 dB. De ruisvloer ligt op -119 dB. De totale harmonische vervorming ligt op 0,0013 procent bij één kHz.

Belangrijkste veranderingen zijn het compleet nieuw ontworpen dac-board op basis van vlaggenschip Grandioso K1. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe AKM AK4493 32-bit dac-chip. Daarnaast is de voeding sterk verbeterd en daardoor krachtiger en sneller geworden. Ook het loopwerk is afkomstig uit de Grandioso-productlijn.

Naast de standaard XLR- en cinchaansluitingen, is ook de door Esoteric zelf ontwikkelde analoge interface "ES-Link Analog" aanwezig. ES-Link Analog maakt gebruik van het HCLD buffercircuit, waardoor het minder gevoelig is voor de effecten van de impedantie van het signaalpad. Dit levert een natuurlijker, gedetailleerder en dynamischer geluid op t.o.v. de standaard analoge aansluitingen. Om hiervan gebruik te kunnen maken heeft de voorversterker of geïntegreerde versterker een ES-Link Analog (ESL-A) aansluiting nodig. Sommige versterkers hebben hiervoor het optionele OP-ESLA1 board nodig (F-07, F-05 & F-03A).

Wie bang is dat de klok van de K-07Xs niet nauwkreuig genoeg is, kan zijn eigen klok gebruiken want de K-07Xs is voorzien van een klokingang.

De afmetingen van de K-07Xs zijn 445 x 131 x 357 millimeter en hij weegt 14,2 kilogram.


EDITORS' CHOICE