NIEUWSPiega

Piega Master Line Source 3: innovatieve dipool vloerstaander

De Zwitserse luidsprekerbouwer Piega heeft een nieuwe vloerstaander uitgebracht genaamd Master Line Source 3. De nieuwe Master Line Source 3 is een dipool luidspreker en hij is voorzien van een viertal ribbon tweeters. Een tweetal woofers met een diameter van 18 centimeter verzorgen de weergave van lage tonen. De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen.

Piega Master Line Source 3: vloerstaanders uit Zwitserland

De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega is in 1986 opgericht door Leo Greiner en Kurt Scheuch. Piega is min of meer een familiebedrijf en inmiddels is de tweede generatie het bedrijf binnengekomen. Luidsprekerkasten worden doorgaans gemaakt van MDF of hout. Piega maakt vanaf het begin van zijn bestaan veelvuldig gebruik van aluminium voor de bouw van zijn luidsprekers.

De Master Line Source 3 is het nieuwste lid van de Master-productlijn, de vlaggenschiplijn, die voor het overige bestaat uit de Master One, Master Line Source en Master Line Source 2. De Master Line Source 3 is het goedkoopste lid van de duurste productlijn van Piega.

De Master Line Source 3 weegt 65 kilogram en is 23 centimeter breed, 33 centimeter diep en 165 centimeter hoog. Niet voor het eerst heeft Piega een relatief hoge maar smalle kast gebouwd, waardoor de luidspreker een klein vloeroppervlak inneemt. Door het smalle frontoppervlak lijkt de luidspreker ook optisch wat minder aandacht te vragen dan een luidspreker met een bredere baffle, maar dat is ook een kwestie van smaak en gewenning.

De Master Line Source 3 is een driewegsysteem met een frequentiebereik van 28 Hz tot 50 kHz, een impedantie van vier Ohm en een gevoeligheid van 92 dB. De kast is voorzien van een zestal drivers, vier ribbon tweeters en een tweetal UHQD-woofers met een diameter van 18 centimeter. Daarnaast zijn nog een tweetal passieve UHQD-woofers van 18 centimeter gemonteerd.

De ribbon tweeters zijn speciaal ontwikkeld om in een smalle kast te passen. Het geluid straalt naar voren en tegelijkertijd naar achteren, waarbij het naar achter stralende geluid in een verticaal cilindervormig geluidsveld wordt gestuurd. Volgens Piega is het geluidsveld aan de achterkant volkomen difuus. Dit zou voor een zeer transparante en kleuringsvrije weergave moeten zorgen.

Piega Master Line Source 3: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen: volledig zwart, wit, zilverkleurig of een uitvoering die is afgewerkt met Zebrano vineer en een zwarte voorkant. De frontjes zijn afneembaar. Op verzoek kunnen ook andere afwerkingen worden geleverd. De prijs van de Master Line Source 3 is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE