NIEUWSSVS

SVS lanceert Prime Wireless Speakers en SoundBase

Sinan Kökbugur | 08 november 2018 | Fotografie Fabrikant | SVS

Het in de stad Youngstown in de Amerikaanse staat Ohio gevestigde SVS heeft een set actieve draadloze luidsprekers genaamd Prime Wireless Speakers gelanceerd. Voor wie al een setje passieve luidsprekers bezit heeft SVS de Prime Wireless SoundBase uitgebracht, een geïntegreerde versterker met vergelijkbare streamingfuncties en aansluitmogelijkheden. Levering van de producten zal deze maand beginnen. 

SVS Prime Wireless Speakers: alleen nog verbinding maken met een bron

De nieuwe Prime Wireless Speakers van het Amerikaanse SVS worden per paar verkocht. Het is een master/slave-systeem, d.w.z. de ene luidspreker heeft versterkers en verbindingselektronica aan boord en wordt met een kabel verbonden met de andere luidspreker die verder niets aan boord heeft, behalve twee drivers. Voeding komt vanuit het stopcontact. De luidsprekers zijn dus niet helemaal draadloos en ook niet bedoeld voor mobiel gebruik.

Muziek komt binnen via wifi, bluetooth, RJ45, een optische aansluiting, kleine jackplug-aansluiting of cinch. In totaal vier 50 Watt klasse D-versterkers zorgen voor aandrijving van het tweewegsysteem. Het frequentiebereik loopt van 52 Hz tot 25 kHz. De ingebouwde DA-converter verwerkt signaal tot 24-bit/192 kHz. Voorts is ondersteuning aanwezig van de DTS Play-Fi-app, direct via wifi, via het display op het voorpaneel of via Amazon Alexa.

De Play-Fi-app biedt toegang tot muziekstreamingdiensten en afspeellijsten, internetradio en lokale opslag vanaf elke smartphone of tablet, evenals de mogelijkheid om audio te beheren van maar liefst 32 compatibele producten in 16 zones.

Het luidsprekersysteem biedt ook een standaard subwoofer lijnuitgang, terwijl een usb-poort SVS's SoundPath draadloze audioadapter voor draadloze subverbinding accepteert. De usb-poort kan ook worden gebruikt voor het opladen van mobiele apparaten.De Prime Wireless Speakers van SVS zijn verkrijgbaar in een glanzende pianolak zwarte afwerking. Voor een bedrag van 699 euro gaan ze over de toonbank.

SVS Prime Wireless SoundBase: versterker met streamingfuncties

De Prime Wireless SoundBase lijkt kwa functionaliteit op de Wireless Speakers. De SoundBase is een geïntegreerde versterker (klasse D) die twee keer 150 Watt aan vier Ohm kan leveren. Hij heeft zo ongeveer dezelfde functies en verbindingsmogelijkheden als de Prime Wireless Speakers, maar uiteraard moet nog wel even een setje passieve luidsprekers worden aangesloten. Wie dus de streamingfuncties van de Wireless Speakers wil hebben maar geen behoefte heeft aan nieuwe luidsprekers, zou dus de SoundBase kunnen kopen.

Ook de SoundBase is compatible met alle andere producten die DTS Play-Fi ondersteunen.

Het frequentiebereik van de SoundBase loopt van 10 Hz tot 20 kHz (± 1 dB). De ruisvloer ligt op -90 dB bij 1 Volt ingangsspanning.

Voor een bedrag van 549 euro wisselt de Prime Wireless SoundBase van eigenaar.


MERK

EDITORS' CHOICE