NIEUWSMcIntosh

Savor Audio pakt uit op Audio Show iEar' 2018

Bezoekers van het Willem II Stadion mogen volgende week tijdens de Audio Show iEar' 2018 op 17 en 18 november heel wat verwachten. We lichten daarom regelmatig enkele deelnemende partijen uit. Vandaag aan het woord: Savor Audio, aanwezig met Sonus faber en McIntosh.

"Twee dagen lang zal Zaal N2 in het teken staan van verfijnd Italiaans handwerk, aangevuld met Amerikaanse kracht en precisie. De hagelnieuwe Sonus faber Sonetto-lijn zal namelijk een audiofiele hoofdrol gaan spelen in het stadion, waarbij er diverse streaming- en analoge producten van McIntosh ingezet zullen worden als bron en versterking."

Sonus faber Sonetto: Italiaanse poëzie

"Sonetto is nu al een ‘hot item’ in de hifiwereld en ten tijde van het ter perse gaan van de iEar' showcatalogus zijn de eerste lovende recensies vanuit de internationale hifipers al niet van de lucht. Dat vinden we bij Savor Audio overigens ook niet onlogisch. Want nog nooit was er een Italiaans met de hand vervaardigd product in deze prijsklasse beschikbaar dat zo fraai klonk.

Sonus faber vond altijd zijn inspiratie in de hoogste Italiaanse cultuur. Deze keer heeft het beroemde merk de geschiedenis van Italiaanse literatuur als inspiratie gebruikt om in de nieuwe Sonetto-collectie tot uiting te komen. De Sonetto (Sonnet) is de oudste Italiaanse poëtische structuur. Oorspronkelijk betekende dit ‘geluid’ of ‘melodie’ en het sonnet werd traditioneel gebruikt om muziekuitvoeringen te begeleiden. De eerste stap in de Sonus faber-wereld brengt u dus de naam van de basis van de literatuurgeschiedenis in Italië en de rest van de wereld.

Alle Sonus faber Sonetto luidsprekers dragen de kenmerken waarmee Sonus faber beroemd en geliefd is geworden. De typische luitvorm van de behuizingen, hoogwaardige afwerkingen met hout en echt leer en de volledig handmatige fabricage in Italië zijn iconische elementen die terugkomen in de nieuwe luidsprekerlijn, die de brug slaat tussen de Venere- en de Olympica series. Het doel was om een perfecte prijs-kwaliteitverhouding te creëren, zonder concessies te doen aan de weergavekwaliteit of het design.

Alle modellen uit de Sonetto-serie ademen dan ook de luxe afwerking die voorheen alleen in de hogere klasse verkrijgbaar was. Opzienbarend is het zelfs, dat het Sonus faber is gelukt om een met de hand afgewerkte luidsprekerserie te produceren in deze prijsklasse. Daarnaast is het voor het eerst, dat een luidsprekerserie in deze prijsklasse uitgevoerd is met de zogeheten 'Voice of Sonus faber', de iconische configuratie van een tweeter en midrange driver met de DAD (Damped Apex Dome TM) tweetertechnologie en een middentoner vervaardigd uit de door Sonus faber ontwikkelde conus van natuurlijke vezels. Deze technieken en luxe materialen waren voorheen alleen beschikbaar in de Olympica-, Homage- en referentiecollecties."

Sonetto en design

"Sonetto belichaamt echt alles wat Sonus faber de muziek- en filmliefhebber te bieden heeft. Naast eerdergenoemde iconische elementen als de luitvorm die perfecte klankmatige kasteigenschappen met zich meebrengt, de natuurlijke materialen die gebruikt zijn, naadloze afwerkingen die typerend zijn voor het verfijnde Italiaanse vakmanschap en een productie die volledig is uitgevoerd in de Sonus faber fabrieken in Vicenza.

Strakke industriële designs in combinatie met de elegante verhoudingen van de houten behuizingen maken Sonus faber Sonetto herkenbaar. De baffle (luidsprekervoorzijde) van elke Sonetto luidspreker is een integraal onderdeel van de kast en creëert een naadloze structuur met de gebogen lijnen van de zijkanten van elke luidspreker. Die vormgeving wordt geaccentueerd door de in fraai 'gun-metal' afgewerkte aluminium frames en een zachtleren bovenzijde, waarin met trots het Sonus faber logo is verwerkt. In het hele ontwerp van de Sonetto luidsprekers komt massief aluminium voor om degelijkheid en rigiditeit te beiden, wat zich uit in een nog preciezere weergave. En dankzij de down-firing basreflexpoorten in de vloerstaande- en monitorluidsprekers uit de Sonetto line-up is plaatsing in elke ruimte van uw huis eenvoudig en vergevingsgezind."

Modellen en uitvoeringen

"De Sonus faber Sonetto serie bestaat uit acht verschillende modellen, die veelzijdig inzetbaar zijn. De nieuwe serie bestaat uit maar liefst drie vloerstaande modellen, twee monitorluidsprekers en twee centerspeakers voor liefhebbers van hoogwaardige meerkanaals weergave. En met de veelzijdig inzetbare Sonetto Wall, die op een muur geplaatst kan worden, geniet u van de weergavekwaliteit van Sonetto in stereo, meerkanaals of LCR-oplossingen zonder ruimte op te moeten offeren in uw woning. Alle Sonus faber Sonetto luidsprekermodellen zijn verkrijgbaar in de luxe uitvoeringen Wood, Matte White en Piano Black, die allen te zien zijn in Tilburg. Ook zullen tijdens de show de eveneens nieuwe Gravis subwoofers getoond worden aan het publiek."

McIntosh: de perfecte partner voor Sonus faber

"Naast de nieuwe Sonus faber luidsprekers en subwoofers zullen we in Tilburg de nieuwe McIntosh MS500 streamer, de MT2 platenspeler en natuurlijk McIntosh MA252 versterking gebruiken om uw oren te verwennen. Maar daar houdt het niet op, want ook zal er een ultraset bestaande uit onder meer de nieuwe McIntosh MC611 mono eindversterkers in combinatie met Sonus faber Amati Tradition spelen. Zoals gebruikelijk draait het bij ons om goede muziek, passend bij de hoogwaardige producten. En vaste bezoekers van Savor Audio op hifishows weten dat dat een feestje betekent."

Het team van Savor Audio hoopt u te mogen verwelkomen in zaal N2. Voor meer informatie: www.savoraudio.nl.

Bekijk hier de volledige opstelling van merken op de Audio Show iEar' 2018

EDITORS' CHOICE