Kalista introduceert nieuwe DreamPlay DAC

Het in Frankrijk gevestigde Metronome dat ook de merknaam Kalista voert heeft een nieuwe DA-converter geïntroduceerd die lid is van de DreamPlay-productlijn. Metronome heeft naar eigen zeggen alles uit de kast getrokken om de ultieme DA-converter te bouwen. De DreamPlay is voorzien van zowel een buizeneindtrapje als een halfgeleidereindtrapje. 

Metronome Kalista DreamPlay DAC

Metronome Kalista uit Frankrijk heeft zijn DreamPlay-productlijn met de DreamPlay DAC compleet gemaakt. De nieuwe DreamPlay DAC voegt zich bij de DreamPlay One Integrated Player, de DreamPlay Stream en het DreamPlay cd-loopwerk. De nieuwe DA-converter is ontworpen en met de hand gemaakt in de werkplaatsen van Metronome in het zuidwesten van Frankrijk en is voorzien van een massief aluminium chassis, transparante onderdelen van methacrylaat en roestvrijstalen voeten.

De DreamPlay DAC beschikt over de unieke dubbele DAC-functionaliteit van Kalista, mogelijk gemaakt door twee high-end interne DA-conversielijnen, elk met twee conversiechips in dubbele monomodus. De twee lijnen leveren verschillende geluidsprofielen, waardoor de gebruiker de klank aan zijn muziek en persoonlijke voorkeuren kan aanpassen. DreamPlay DAC heeft ook zowel solid-state als buisuitgangen. De voeding is in een aparte kast geplaatst.

Jean Marie Clauzel, eigenaar en ontwerper van Metronome Technologie zegt: “De DreamPlay DAC is de perfecte uitdrukking van mijn opvattingen over de DreamPlay-productlijn. Deze DA-converter is echt uniek, krachtig genoeg om alle bestaande digitale muziek met hoge resolutie aan te kunnen en zo muzikaal dat de meest veeleisende audiofielen hun muziek hiermee opnieuw zullen ontdekken.”

En wat kost al dit moois? De DreamPlay DAC kost 38.000 euro.

Metronome Kalista DreamPlay DAC: technische specificaties

  • Digitale ingangen: S/PDIF (coaxiaal), AES/EBU, Toslink, USB
  • Resolutie DA-converter: 32 bit/384 kHz
  • Conversiechips = 2 x AK4395 + 2 x AK4493 in Dual Mono
  • Dynamisch bereik: 117 dB
  • Interne verwerking 32 bit / ingangsfrequentiebereik van 32 tot 211 kHz
  • Analoge uitgangen: ongebalanceerd (cinch) en gebalanceerd (XLR)
  • Elektra-voeding met 11 onafhankelijke voedingslijnen
  • Gewicht / afmetingen: 15 kg / 450x130x460 millimeter
  • Gewicht / afmetingen Elektra-voeding: 15 kg / 450x105x435 millimeter

MERK

EDITORS' CHOICE