NIEUWSXavian

Xavian Perla Esclusiva: monitorluidspreker uit Tsjechië

De in de Tsjechische plaats Hostivice gevestigde luidsprekerbouwer Xavian heeft een nieuwe monitorluidspreker uitgebracht genaamd Perla Esclusiva. De nieuwe Perla Esclusiva is de opvolger van de Perla die sinds 2015 op de markt is. Volgens Xavian lijkt het nieuwe model weliswaar op zijn voorganger, maar zijn intussen allerlei niet-zichtbare verbeteringen aangebracht. 

Xavian Perla Esclusiva: tweeweg basreflex monitorluidspreker

Het door de Tsjechische luidsprekerfabrikant Xavian in 2015 geïntroduceerde model Perla is naar eigen zeggen het best verkopende compacte model en wordt wereldwijd gewaardeerd door zowel professionals en consumenten. Na meer dan 200 geproduceerde paren werd het tijd voor een opvolger, de Perla Esclusiva.

Hoe klinken luidsprekers van Xavian? Lees onze recensie over de Orfeo of onze recensie over de Calliope.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet dat dit een nieuw model is, want de belangrijke veranderingen zitten aan de binnenkant. De eerste verandering is dat de kast van de Perla Esclusiva is gemaakt van massief Italiaans eikenhout, een houtsoort die nog steviger is en langer meegaat. De kast van de Perla Exclusiva is dan ook meer dan tien procent zwaarder dan van voorganger Perla.

De Perla Esclusiva is volgens Xavian nog steeds een zeer vriendelijke tweeweg luidspreker met een basreflex poort aan de voorkant. De kast is stijver en dat in combinatie met de cross-over, die is uitgerust met topklasse Mundorf-condensatoren, was Xavian nar eigen zeggen in staat om de luidspreker nog een beetje lager af te stellen om een voller geluid te krijgen. Volgens Xavian zijn de grenzen verlegd als formaat en prijs in aanmerking worden genomen. Xavian spreekt over de Perla Esclusiva als de gematerialiseerde liefde voor muziek.

De drivers zijn gemaakt door het Italiaanse AudioBarletta, volgens ontwerp en specificaties van Xavian. De middentoner/woofer heeft een diameter van 150 millimeter en een conus van polipropyleen. De tweeter is een softdome exemplaar met een diameter van 26 millimeter.

De Perla Esclusiva heeft een impedantie van acht Ohm en een gevoeligheid van 88 dB (2,83 Volt / 1 meter). Het frequentiebereik loopt van 53 Hz tot 20 kHz op niveau -3 dB. De cross-overfrequentie ligt op 3 kHz.

Xavian Perla Esclusiva: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit de kleuren donker eiken, natuurlijk eiken, zwart en wit. Deze vier kleuren kosten volgens de website van Xavian 1.990 euro per paar. Dan is er ook nog de uitvoering Marina en die kost 2.450 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE