NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio Sasha DAW is eerbetoon aan David Wilson

Wat voor David Wilson ooit begon als een prestigieus project voor eigen gebruik, groeide uit tot een legendarische luidspreker; de Wilson Audio WATT. Na zijn commerciële introductie rond 1985 onderging de combinatie diverse kleine en grote transformaties, van full-range extensie dankzij de toevoeging van de Puppy tot de meest actuele variant in vorm van de Sasha Series 2. Nu, bijna vijf jaar na die laatste introductie, is er de grootste upgrade binnen het WATT/Puppy- en Sasha Platform ooit. De Wilson Audio Sasha 'DAW', in erkenning voor de man waarmee het allemaal begon: David Andrew Wilson.

Net als de Alexia Series 2, de Sabrina en de Yvette is de Sasha DAW volledig ontwikkeld door Daryl Wilson en zijn team. Werkelijk alles is herzien. Cosmetisch, maar vooral technisch. Twee compleet nieuw ontwikkelde bass drivers vinden hun plaats in een iets achterover neigende behuizing die intern ruim dertien procent in netto kastvolume toenam. Net als bij de Alexia Series 2 moet dat bijdragen aan verbeterde mid/laag timing en een accuratere weergave van de laagste frequenties.

Intensieve interne verstevigingen houden de toch al extreem resonantievrije kast volledig stil en vormen de basis voor de fysiek instelbare ‘Upper Module’ die plaats biedt aan de nieuwe midrange en tweeter. Beide exemplaren zijn identiek aan de modellen die gebruikt worden in de Wilson Audio WAMM Master Chronosonic en vinden voor het eerst in ongewijzigde vorm hun plaats in een luidspreker van deze klasse. Ook het interne luchtvolume van de midrange behuizing nam verder toe. Gecombineerd met een compleet nieuw scheidingsfilter en verder verfijnd afstelmechanisme levert de Sasha DAW realisme en dynamische expressie.

Sinds de allereerste WATT was David gefocust op de optimalisatie in het tijdsdomein. Die filosofie ontleent elke Wilson Audio dynamiek, homogeniteit en klankechtheid. De Sasha DAW zet deze traditie verder voort en laat de tweeter/midrange-combinatie in de upper module en de bass drivers extreem fijngevoelig afstemmen tot de luisterpositie. Die optimalisatie en integratie laat de afzonderlijke drivers van de Sasha DAW versmelten tot één ideale klankbron, als een lens die in focus wordt gedraaid, ongeacht zitafstand en zithoogte.

Je zou kunnen stellen dat Wilson Audio met al deze wijzigingen eigenlijk veel meer dan een opvolger voor de Sasha Series 2 introduceert. Het is Daryl’s ultieme hommage aan zijn vader, David Andrew Wilson, en aan de schoonheid van muziek. De liefde waar het allemaal mee begon.

De productie van de Wilson Audio Sasha DAW start deze maand. Introductieprijzen liggen op 49.990 euro voor de standaardversie en 51.490 voor een upgrade kleur. Meer info of een luisterafspraak: www.referencesounds.nl.

EDITORS' CHOICE