NIEUWS

6 niet te missen reviews van Homecinemamagazine.nl

Rob Nijman | 26 oktober 2018 | Fotografie Fabrikant

Op zustersite Homecinemamagazine.nl verschijnen wekelijks uitgebreide reviews van de betere beeld- en home cinema-oplossingen waar we er periodiek graag een paar van uitlichten. Zo'n overzicht plaatsten we voor het laatst alweer middenin de zeer geslaagde zomer waar we in Nederland op getrakteerd hebben, dus nu we dit weekend de overstap naar wintertijd maken (voor het laatst?), is het hoog tijd voor een nieuwe selectie. Bij dezen, 6 stuks waaronder een test van de gloednieuwe Onkyo TX-RZ830.

Review: Onkyo TX-RZ830

De TX-RZ830 is een nieuwe 9.2 AV-receiver uit de middenklasse van Onkyo. Hij probeert je in de eerste plaats te verleiden met een THX-label en onwaarschijnlijk veel streamingmogelijkheden, inclusief Chromecast. Die Google Assistant-ondersteuning en Sonos-compatibiliteit maken hem helemaal een buitenbeentje. We bekijken de TX-RZ830 in deze review.

Lees de hele review hier.

Review: Sony UBP-X500 Ultra HD Blu-rayspeler

Afgelopen zomer heeft Sony de UBP-X500 Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd. Dit nieuwe model moet net onder de UBP-X700 vallen en moet het dan ook stellen zonder features als apps en een extra HDMI-uitgang. De speler is op het moment van schrijven te koop voor iets minder dan 190 euro, maar is hij die prijs waard? We bekijken het in deze review.

Lees de hele review hier.

Review:Samsung HW-N950

De HW-N950 is Samsungs nieuwste en beste soundbar. Het biedt Dolby Atmos-weergave, wat niet uniek is. Maar door het gebruik van draadloze dubbele speakers voor achteraan de kamer komt deze soundbar onwaarschijnlijk dicht in de buurt van een echte cinematische 7.1.4-ervaring. 

Lees de hele review hier.

Review: ELAC Debut 2.0 - betaalbare Dolby Atmos-speakers

Sinds Pioneer-ontwerper Andrew Jones overstapte naar ELAC is het Duitse bedrijf in een heuse overdrive-modus geschoten. Opeens brengt het de ene fascinerende speaker na het andere op de markt, waarbij zeer veel kwaliteit wordt geboden voor de gevraagde prijs. Dat geldt absoluut voor de Debut 2.0-luidsprekers, die we hier in een grootse 5.1.4-opstelling bekijken.

Sinds de lancering van de oorspronkelijke Debut-reeks een paar jaar geleden stonden we te springen om deze luidsprekers te testen. ELAC is Duits, maar omdat Jones in de V.S. werkt en de Debuts ontstonden bij de Amerikaanse afdeling van ELAC, kwamen ze eerst bij de pers in de Verenigde Staten terecht. Die was er unaniem laaiend enthousiast over, wat natuurlijk onze nieuwsgierigheid prikkelde. De naam van Andrew Jones trok ook de aandacht, want deze ingenieur is door zijn werk bij Pioneer en luxemerk TAD een legende in de audiowereld geworden.

Lees de hele review hier.

Review: Yamaha RX-V685

De RX-V685 is de eerste Yamaha-receiver van 2018 die we testen. Met 7.2-kanalen en een prijspunt van 699 euro zit deze veelzijdige AV-receiver met spraakondersteuning en MusicCast in de sweet point van de markt. Het is een stevige uitdager voor de rest, dankzij de optionele draadloze rear-speakers en subwoofer.

Lees de hele review hier.

Review: Definitive Technology BP9000

De juiste keuze maken qua luidsprekers voor je thuiscinema is behoorlijk moeilijk. Er zijn gewoon zoveel om uit te kiezen, zeker als je naast vrijstaande passieve speakers andere opties als muurmontage en inbouwspeakers overweegt. De nieuwe BP9000-speakers maken het nog allemaal lastiger, door je nog een alternatief te bieden. Van ver lijken deze slanke zuilen misschien klassieke losse luidsprekers, zij het met een modern design. Maar klassiek of traditioneel zijn ze zeker niet. Wat ze wel zijn, zijn rasechte homecinemaspeakers die heel spectaculair uit de hoek komen.

Lees de hele review hier.

Tot slot: Sonos Beam versus Sonos Playbar - wat is de beste oplossing voor 5.1?


EDITORS' CHOICE