NIEUWSSbooster

AudioPerfect voegt Roon, Sbooster en Townshend toe

AudioPerfect in het Belgische Oostkamp voegt drie nieuwe merken aan het assortiment toe: Roon, Sbooster en Townshend Audio. Daarnaast staat er op zondag 11 november een interessante demo op de agenda: een driewegs-vergelijk tussen de Focal Kanta 2, JM Reynaud Abscisse Jubilé en Piega Premium 701 luidsprekers.

Roon streaming audio

"Roon wordt wereldwijd erkend door iedereen als dé muziekstreamingsoftware," zegt Peter Neirinck. "De mogelijkheden, het gebruiksgemak, de beschikbare informatie, de enorme database, maar zeker ook het automatisch herkennen van quasi al je muziek, ... maken deze software tot een pareltje. Beschikbaar voor alle computerplatformen en uiteraard vooral als handige app. Roon kost wel wat geld, maar je kan ook een levenslange licentie kopen."

"Sedert kort heeft Roon ook eigen Roon-streamingservers uitgebracht. Dat zijn erg mooi afgewerkte toestellen die meteen voorzien zijn van de Roon-serversoftware (de gebruikslicentie is echter niet inbegrepen). Je kunt er een harddisk of SSD (laten) insteken of een USB-opslagapparaat aan koppelen of muziek op een NAS mee aanspreken."

Sbooster

"Met de komst van veel kleine hifi en streaming audioapparaten deden goedkope voedingetjes en schakelende voedingen hun intrede in de hifiwereld. Maar niet ten goede. De voeding is - hoe raar het ook mag klinken - een van de belangrijkste onderdelen van een apparaat voor zijn goede werking. En in hifiland is dat hoorbaar. Sbooster heeft een mooi gamma aan lineaire externe voedingen om heel wat apparaten naar een hoger niveau te tillen. Zowat elk apparaat dat je in huis hebt en dat met een adaptor werkt, kan profiteren van de kwaliteit van deze voedingen!"

Townshend Audio

 

Townshend maakt zowel signaalsnoeren die al menig reviewer deed watertanden, als de meest ultieme ontkoppeling van luidsprekers en apparaten. Vooral voor de ontkoppeling is hun naam in korte tijd gemaakt. Hun 'load cells' (een ingenieus veersysteem) kan je als losse elementen aanschaffen, als plateau voor onder apparaten, als hoeksteunen voor hifikasten of subwoofers, als draagarmen voor luidsprekers en subwoofers en als plateau voor onder luidsprekers. De load cells vangen alle trillingen van de luidsprekers, subwoofer of apparaat op en neutraliseren die trilling volkomen. Wonderlijk."

Focal Kanta versus Abscisse Jubilé versus Piega Premium 701

Tot slot staat er op zondag 11 november een interessant vergelijk op de planning. De luidsprekers Focal Kanta 2, JM Reynaud Abscisse Jubilé en Piega Premium 701 zullen de wapens tegen elkaar opnemen. Welke luidspreker zal de voorkeur van de luisteraars wegdragen? Woon de sessie bij en ontdek het voor jezelf!

Tijd & locatie: Zondag 11 november, 14.00 - 17.00 uur, Dom van Asschestraat 2, Oostkamp.

Inschrijven noodzakelijk (via een mailtje aan peter@audioperfect.be).

MERK

EDITORS' CHOICE