NIEUWSHiFiMan

HiFiMan vernieuwt hoofdtelefoon HE6: welkom HE6se

De in de Amerikaanse stad New York gevestigde hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de HE6se uitgebracht. De HE6se is de opvolger van de HE6 die sinds 2010 op de markt is. Net als de HE6 is de HE6se niet erg gevoelig en daarom minder geschikt voor aansturing door een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat. De HE6se is wederom een magnetostatische hoofdtelefoon en is te koop voor 1.800 euro.

HiFiMan HE6se: magnetostatische over-ear hoofdtelefoon

Het Amerikaanse HiFiMan heeft zich gespecialiseerd in de bouw van magnetostatische hoofdtelefoons. De originele versie, de HE6, een magnetostatische hoofdtelefoon, verscheen in 2010 - en eigenlijk sprak alles hem tegen. De HE6 was duur, kwam van een onbekende fabrikant en was ongevoelig en daarom moeilijk aan te sturen. Desondanks werd het een succesverhaal.

Hifiman heeft besloten om de HE6 te herzien en opnieuw aan te bieden als de HE6se. De nieuwe HE6se maakt gebruik van dezelfde driver als het oorspronkelijke model en erft daarmee de lage effici√ęntie. Om die reden wordt voor de aansturing een krachtige versterker met ongeveer 2 Watt aan vermogen aanbevolen. De HE6se zal dus niet of minder geschikt zijn voor eventueel mobiel gebruik.

Een belangrijk voordeel is het nieuwe algemene ontwerp van de HE6se. Optimaal draagcomfort wordt geboden door de lichtere, meer instelbare hoofdband die gemaakt is van satijngrijs flexiestaal. De oorschelpen zijn nu gemaakt van metaal en de oorstukken zijn schuin geplaatst, net als bij alle jongere modellen van Hifiman. De oorschelpen combineren kunstleer aan de buitenkant en een polyester hoes en geperforeerd synthetisch leer aan de binnenkant. De twee meter lange meegeleverde symmetrische kabel is gemaakt van monokristallijn koper en monokristallijn zilver.

De HE6se is volgens HiFiMan net zo geweldig als zijn voorganger, maar is tegelijkertijd volwassener geworden in de algehele tuning. De HE6se biedt met zijn goud gecoate foliemembranen een absoluut schoon en transparant geluidspatroon met een zeer droge en precieze bas.

HiFiMan HE6se: technische gegevens

  • Open hoofdtelefoonontwerp
  • Magnetostatische driver met gouden geleiderbanen
  • Impedantie: 50 Ohm
  • Frequentiebereik: 8 Hz tot 65 kHz
  • Gevoeligheid: 83,5 dB
  • Gewicht zonder kabel: 470 gram

 

HiFiMan HE6se: prijs en leveringsinformatie

De HiFiMan HE6se is te koop voor 1.800 euro. Een twee meter lange kabel voor symmetrische aansluiting en een adapter voor aansluiting op een 6,35 millimeter jackplugingang, alsmede een stevige kunstleren hoes worden meegeleverd.


EDITORS' CHOICE