NIEUWSMcIntosh

McIntosh MC312: nieuwe potige stereo eindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft een nieuwe tweekanaals eindversterker gelanceerd genaamd MC312. De nieuwe MC312 levert 300 Watt aan acht, vier of twee Ohm en dat is genoeg voor een grote woonkamer of een kleine zaal. De MC312 is de vervanger van de MC302 die ook 300 Watt per kanaal kan leveren. De MC312 heeft echter een grotere filtercapaciteit, een ruimere head room en nog wat andere verbeteringen in vergelijking met zijn voorganger MC302. Binnenkort zal hij op de markt komen in de VS. De nieuwe MC312 zal ook naar Nederland komen, maar we weten nog niet precies wanneer. 

McIntosh MC312: tweekanaals eindversterker met 300 Watt vermogen per kanaal

Het in de VS gevestigde circa 65 jaar oude McIntosh is trots om de MC312, een nieuwe stereo eindversterker aan te kondigen. Net als de MC302 die hij vervangt, is de MC312 een stereo eindversterker die 300 Watt per kanaal kan leveren. De volledige 300 Watt kan aan bijna alle luidsprekers worden geleverd, ongeacht of ze een impedantie hebben van twee, vier of acht Ohm, dankzij de merkeigen unieke Autoformer-technologie.

De MC312 heeft talloze verbeteringen gekregen ten opzichte van de MC302. Het meest opvallende is dat de filtercapaciteit is verdubbeld. Dit zorgt voor een verhoging van de dynamische headroom met maar liefst 27 procent van 1,8 dB naar 2,3 dB. Deze toename betekent dat de MC312 nog beter geschikt is om brede dynamische schommelingen in muziek te verwerken en goed weer te geven. Vervormingscijfers en de weergave van lage tonen profiteren ook van de verhoogde filtercapaciteit.

Hoewel hij nog steeds erg op een “klassieke” McIntosh lijkt, heeft de MC312 enkele belangrijke wijzigingen in het ontwerp gekregen. Directe LED-achtergrondverlichting verlicht nu het voorpaneel voor een betere kleurnauwkeurigheid. De Autoformers die de uitvoer verzorgen flankeren nog steeds de voedingstransformator, maar bevinden zich nu in nieuwe behuizingen die worden afgedekt door een enkele afdekking met glazen inzetstukken die het schakelschema voor elke transformator weergeven.Andere updates zijn de toevoeging van de eerder toegepaste Monogram Heatsinks en een milieuvriendelijk energiebeheersysteem. Talrijke circuitcomponenten en interne bedrading zijn ook herzien en verbeterd. Gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen zijn toegevoegd om bi-amping of zelfs tri-amping mogelijk te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt om verbinding te maken met een tweede systeem als bijvoorbeeld de voorversterker onvoldoende aansluitingen heeft of om een actieve subwoofer aan te sluiten.

De MC312 zit vol met andere exclusieve McIntosh-technologieën, waaronder Power Guard, Sentry Monitor, Power Control en de zelfontwikkelde Solid Cinch sprekersbindingsposten. De MC312 zit op een prachtig gepolijst roestvrijstalen chassis en beschikt over het tijdloze frontpaneel van McIntosh dat bestaat uit zwart glas, een verlicht logo, aluminium bedieningsknoppen en een paar snel reagerende blauwe Watt-meters, die desgewenst uitgeschakeld kunnen worden.

McIntosh MC312: prijs en leveringsinformatie

De Nederlandse importeur kon ons nog niet zeggen wanneer de MC312 naar Nederland zal komen, maar vermoedelijk is dat voor het einde van dit jaar. De adviesverkoopprijs is 9.499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE