Kom 18 okt. vinyl proeven en geniet van Unifony bij Hobo Hifi

Op donderdag 18 oktober 2018 zal er op vijf locaties in Nederland tegelijkertijd een nieuwe vinylrelease worden gepresenteerd op een goed hifisysteem. Winkelketen Hobo Hifi heeft vanwege de liefde voor goede muziek, goede weergave en voor het medium vinyl een speciaal evenement georganiseerd, in samenwerking met een van de grootste muziekdistributeurs van Nederland. Deze Vinyl Tasting, zoals de analoge luistersessie genaamd is, is de start van een vaker terugkerend evenement dat door Hobo hifi landelijk wordt georganiseerd. 

Hobo Hifi: Vinyl Tasting op donderdag 18 oktober 2018, op vijf locaties

Vinyl en het medium LP heeft in 2018 nog meer fans verworven dan in de voorgaande jaren. Dat is logisch, want omdat de cd plaatsmaakt voor muziek via streamingdiensten, heeft de muziekliefhebber geen ander medium meer om echt van te genieten en te koesteren. Een plaat biedt dat nog steeds een mooie grote hoes met veelal prachtige bedrukkingen, extra info die tastbaar is en een mooi, organisch geluid, zeker als het album ook analoog is opgenomen, aldus winkelketen Hobo Hifi. Daarnaast heeft het draaien van vinyl iets rustgevends, terwijl de smartphone of tablet bij het streamen van muziek toch al snel ter hand worden genomen om even te wisselen van nummer, album of zelfs artiest. Daar is overigens niets mis mee, maar het is minder tastbaar en vluchtiger.

Hobo Hifi: album release Unifony

De Vinyl Tasting in de vijf winkels van Hobo Hifi is juist bedoeld om van nieuwe muziek kennis te kunnen nemen, afgespeeld op een hifiset die goed laat horen hoe de artiest het album ook echt bedoeld heeft. Daarom heeft Hobo Hifi gekozen voor het album Unifony, een muzikale kruisbestuiving van instrumentale jazz met neoklassieke muziek. Dit nieuwe album, gemaakt door de Nederlandse componisten/ artiesten en producenten Minco Eggersman en Theodoor Borger in samenwerking met de gerenommeerde Zweedse ECM artiest Mathias Eick laat horen dat een goede opname en mooie muziek hand in hand gaan en nog meer tot hun recht komen op een goede set.

Daarnaast is het album, waarvan je de uitgebreide HiFi.nl-review inmiddels kunt lezen, opgenomen en geproduceerd met hoogwaardige audioapparatuur en is de mix gemaakt door niemand minder dan de Britse engineer Phil Brown, bekend van zijn werk met onder andere Brian Eno, Pink Floyd, David Bowie en The Rolling Stones. Als kers op de spreekwoordelijke taart heeft Bob Ludwig (elfvoudig Grammy Award winnaar, o.a. Radiohead, Nirvana, Paul McCartney en Madonna) de mastering van Unifony verzorgd. Dit is volgens Hobo Hifi een landelijke ‘album release’ met goed geluid waardig.

Hobo Hifi Vinyl Tasting: waar en wanneer?

De eerste Vinyl Tasting zal plaatsvinden op donderdagavond 18 oktober 2018 in alle vestigingen van de Nederlandse hifiketen Hobo Hifi. Vanaf 19:00 uur start de avond in de Hobo Hifi winkels in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch en Den Haag. Het doel is simpel: gewoon genieten van goede muziek vanaf vinyl, onder het genot van een drankje. Naar verluidt zal zelfs een deel van de Unifony-artiesten tijdens de eerste Vinyl Tasting aanwezig zijn in een van de winkels. Reserveren of inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.

Meer weten? Voor meer informatie over de eerste Vinyl Tasting, het album Unifony of adresgegevens van de winkels van Hobo Hifi kunnen belangstellenden terecht op https://www.hobo.nl/vinyl-tasting en in de winkels zelf.


EDITORS' CHOICE