NIEUWSiEar Tilburg

Zaterdag en zondag: de opstelling in het Willem II-stadion

Redactie Hifi.nl | 15 november 2018 | Fotografie Fabrikant

Zaterdag 17 en zondag 18 november staat Tilburg in het teken van de Audio Show iEar' 2018. Dat mag geen verrassing meer zijn, want we hebben er al uitgebreid over geschreven en de vele aankondigingen per merk zijn inmiddels ook op HiFi.nl verschenen. Vandaag delen we nog de één keer de volledige opstelling van het audioweekend in het Willem II-stadion delen, en dat gaat om heel wat meer dan 2 x 11 spelers. 

Audio Show iEar' 2018

De Audio Show iEar’ 2018 biedt veel van het beste wat er op de audiomarkt verkrijgbaar is. Een prachtige gevarieerde mix van toegankelijke en betaalbare audioapparatuur tot en met exclusieve topproducten.

Plaats van handeling is opnieuw het Willem II Stadion in Tilburg. Een uitstekende locatie met genoeg parkeergelegenheid, eenvoudig te bereiken via de naastgelegen A58 of via de pendeldienst vanaf Tilburg CS.

FWD is mediapartner van iEar', dus HiFi.nl zal ook met een stand vertegenwoordigd zijn. Onderstaand vind je alle aanwezige merken en partijen, rechtstreeks uit het programmaboekje van iEar'. 

Audio Show iEar': de opstelling

Acson

De importeur van Pro-Ject Audio Systems, wat in 1990 werd opgericht. In de afgelopen jaren heeft Pro-Ject een groot aantal draaitafels op de markt gebracht die internationaal hoog werden geprezen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat analoge muziekreproductie weer midden in de belangstelling staat. Het pakket bestaat inmiddels uit maar liefst 36 draaitafels in diverse prijsklassen. Naast het draaitafelpakket levert Pro-Ject allerlei bruikbare accessoires voor je draaitafel en een uitgebreide "box" elektronica hifi lijn met een groot aantal phono voorversterkers.

Merkenpakket: Pro-Ject
Demonstratieruimte(s): A4 (2e verdieping)

Armour Home

Armour Home is onder meer leverancier van het relatief jonge speakermerk Q Acoustics. Opgericht in 2006 door experts in de audio industrie en inmiddels al meermaals bekroond. Het opmerkelijke succes van dit merk is het resultaat van een doelgerichte focus op geluidstechniek en inspirerend design. Inmiddels hebben zij een pakket audiofiele luidsprekers voor hifi en home cinema, medialuidsprekers voor een verbeterd schermgeluid en inbouw luidsprekers.

Merkenpakket: Q Acoustics, QED
Demonstratieruimte(s): S7/8 (2e verdieping)
Introducties: Q Acoustics Concept 300
http://audioshowiear.nl/armour-home/

AudioQuest

AudioQuest is de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige audio & video kabels en al jaren een begrip onder hifi liefhebbers. Zij richten zich volledig op de verkoop van kabels en accessoires voor het koppelen van audioen beeldapparatuur. Zowel beginnende als gevorderde audiofielen vinden in het productaanbod de juiste kabels om hun volledige set mee aan te sluiten. Ook in de wereld van stroomvoorziening laat AudioQuest zich gelden door de aanwezigheid netfilters en powercords. Dit zorgt voor meer dynamiek, detail en elimineert ruis. Tijdens de Audio Show zal hier ruimschoots aandacht aan besteed worden!

Merkenpakket: AudioQuest
Demonstratieruimte(s): S10 + A6 (2e verdieping)
Introducties: AudioQuest Energy products
Special guest(s): Garth Powell
http://audioshowiear.nl/the-quest-group/

B&W Group

Bowers & Wilkins is een fenomeen op het gebied van audio met een prachtig assortiment. Toen John Bowers in 1966 Bowers & Wilkins oprichtte, had hij slechts één simpele visie: een luidspreker ontwerpen die niets aan de muziek toevoegt, noch daarvan iets weglaat. Een eerlijke en natuurlijke geluidsreproductie. Zijn visie is nog steeds de basis van een van de meest succesvolle luidsprekermerken in de geschiedenis. Naast de inmiddels bekende 700 serie en de iconische 800 Diamond serie, wordt ook de nieuwe 600 serie gepresenteerd.

Merkenpakket: Bowers & Wilkins, Rotel, Trinnov
Demonstratieruimte(s): Z2 (1e verdieping) en S11 (2e verdieping)
Introducties: Bowers & Wilkins 600 series, Rotel 14 series uitbreidingen
Bowers & Wilkins is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/bw-group-benelux/

CD Vinyl 4U

CDVinyl4U biedt hoogwaardige CD en LP’s aan van verschillende labels, die bekend zijn om hun kwaliteitsniveau en verschillende formaten. CDVinyl4U levert o.a. de volgende formaten; SACD, SHM-SACD, XRCD en K2HD CD’s. De LP labels die CDVinyl4U aanbied, zijn ook van vooraanstaande namen, zoals Stockfisch Recordings, Original Master recordings van Mobile Fidelity en Speakerscorner.

Merkenpakket: media
Demonstratieruimte(s): N5 (1e verdieping)
http://audioshowiear.nl/cd-vinyl-4-u/

DALI Benelux

Zoals de naam al doet vermoeden zijn zij de importeur van DALI luidsprekers en daarnaast ook van de merken NAD en het streaming audiomerk Bluesound. Stuk voor stuk allemaal prachtige producten die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Het pakket van DALI luidsprekers biedt voor iedereen iets moois; van passief tot actief van instap tot high-end. Dat geldt dito voor de audio componenten van NAD waarvan de prachtige Bluesound streaming deel uit maakt of kan uitmaken.

Merkenpakket: NAD, Bluesound, DALI
Demonstratieruimte(s): Z1 (1e verdieping)
Introducties: NAD C568, Bluesound 2i series, Dali Oberon
Special guest(s): John van de Veer
http://audioshowiear.nl/dali-benelux/

Dune Blue

Importeur Dune Blue heeft haar focus de afgelopen jaren verlegd van de traditionele hifi naar personal audio. De enorme groei, innovatie en diversiteit aan producten in dit segment van de consumenten elektronica heeft ons geïnspireerd. Zij werken er hard aan de meest gespecialiseerde distributeur van personal audio in de Benelux te worden. Een doel dat wij realiseren samen met onze toegewijde dealers. Ben je klaar voor een melodieuze muziekervaring? Dan moet je naar Skybox 14 komen om deze grandioze hoofdtelefoons te beluisteren.

Merkenpakket: Hifiman, Meze, Final, Burson, Shanling
Demonstratieruimte(s): S14 (2e verdieping)
http://audioshowiear.nl/dune-blue/

Dimex

Importeur van o.a. Cambridge Audio, Scansonic en Melco die evenals voorgaande edities weer gaat zorgen voor mooie demonstraties. Melco heeft een serie producten ontwikkeld waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het uitsluiten van storende invloeden die veroorzaakt worden door netwerk componenten. Een Melco, met zijn eenvoudige bediening, is meer dan een gewone NAS. Het is een uniek product en dat uit zich in meer timing, rust, ruimte, dynamiek en detaillering. Een NAS met hifi kwaliteit! Daarnaast kijken we uit naar de introductie van de nieuwe toplijn van Cambridge Audio: Edge!

Merkenpakket: Cambridge Audio, Melco, Scansonic, Diptyque, Meters
Demonstratieruimte(s): Z4 (1e verdieping)
Introducties: Cambridge Audio Edge
Special guest(s): Alan Ainslie
http://audioshowiear.nl/dimex/

Dynaudio

Dynaudio is een toonaangevend producent van handgemaakte high-end luidsprekers. Dynaudio's missie is simpelweg het creëren van het best mogelijke geluid. Dit betekent muziek en geluid reproduceren die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke ervaring liggen. De Deense audiofabrikant gelooft in zijn producten en in zichzelf en zo wordt de beste geluidskwaliteit behaald. Elke dag, altijd. Deze editie introduceren zij van de nieuwe Confidence series. Ook is er ruim de aandacht voor het streaming merk Auralic waarvan Dynaudio de importeur is. Het assortiment van dit prachtige en hoogwaardige merk is onlangs uitgebreid met diverse high-end spelers.

Merkenpakket: Dynaudio, Auralic
Demonstratieruimte(s): Z3 (1e verdieping) en S17 (2e verdieping)
Introducties: Dynaudio Confidence serie, Auralic G series
Special guest(s): Roland Hoffmann Dynaudio is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/dynaudio/

GP Acoustics

GP Acoustics is de importeur van het Noorse elektronica merk Hegel en de Britse speakerfabrikant KEF. Deze laatste mag gerekend worden tot de absolute top van de Hifi wereld. Met ruim 50 jaar aan innovatie en uitmuntendheid in hifi luidspreker engineering. Naast de diverse demo’s van de iconische Blade en LS50 zal ook de compleet nieuwe R serie gepresenteerd worden door de KEF-brand-ambassador Johan Coorg. Hegel zal worden vertegenwoordigd door Anders Ertzeid die de nieuwste telg uit hun uitmuntende versterkerlijn zal presenteren: de Hegel H590!

Merkenpakket: KEF, Hegel
Demonstratieruimte(s): PR (begane grond), MP + SB (1e verdieping) en S3 (2e verdieping)
Introducties: KEF R series, KEF LSX, Hegel H590
Special guest(s): Iris Hond, Johan Coorg, Anders Ertzeid, Jack Oclee-Brown
KEF is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/gp-acoustics/

House of Music

De merken Artsound en Canton vind je bij House of Music. Canton is de grootste Duitse luidsprekerfabrikant en ontwikkelt en fabriceert sinds 1972 kwaliteitsluidsprekers voor hifi en home cinema gebruik. Artsound is een Belgische fabrikant van speakers en dan voornamelijk inbouwspeakers voor zowel binnen als buiten. Artsound introduceert haar inbouw streaming audio systeem.

Merkenpakket: Canton, Artsound
Demonstratieruimte(s): N1 (1e verdieping)
Introducties: Canton Vento, Canton Chrono, Artsound Artcore
Special guest(s): Dirk Halfmann

HNNY Benelux

Een importeur die zijn sporen in audioland ruimschoots heeft verdiend en importeur is van REL, Van den Hul, Ortofon en haar laatste aanwinst Fyne Audio. Een kwalitatief mooi luidsprekermerk waarvan er diverse demo’s bij te wonen zijn. De nieuwe REL HT subwoofers zullen zeker ook niet ontbreken.

Merkenpakket: Fyne Audio, REL, Van den Hul, Ortofon, Merrill
Demonstratieruimte(s): S15 + A8 (2e verdieping)
Introducties: Fyne Audio 700 series
http://audioshowiear.nl/hnny-benelux/

IDC Klaassen

We willen allemaal optimaal genieten van onze mooie Hifi-set, maar vergeten veelal de stroomvoorziening aan te pakken. Het stroomnetwerk is vaak vervuild en dit heeft negatieve gevolgen voor je mooie beeld en geluidsinstallatie. Een power-cleaningproduct van Isotek zorgt voor een verrassend grote upgrade. Nieuwsgierig? Kom dan naar de demo van Isotek.

Merkenpakket: IsoTek, Fink
Demonstratieruimte(s): S5 (2e verdieping)
Introducties: IsoTek nieuw gamma, Fink Borg
Special guest(s): Keith Martin
http://audioshowiear.nl/idc-klaassen/

IsoAcoustics

IsoAcoustics Inc. is een Canadees bedrijf dat sinds januari 2012 isolatie standaards voor luidsprekers produceert en distribueert. IsoAcoustics luidsprekerstands zijn gebouwd met een unieke, gepatenteerde isolatie technologie die ervoor zorgt dat elk contact met de ondergrond geëlimineerd wordt, zodat je authentiek, ongekleurd geluid kunt horen. Laat je verrassen door deze geniale producten en onderga de A / B vergelijk demonstraties!

Merkenpakket: IsoAcoustics
Demonstratieruimte(s): S9 (2e verdieping)
http://audioshowiear.nl/isoacoustics/

Latham Audio

De missie van deze Britse producent is om je mee te slepen in de muziek – alsof je in dezelfde ruimte bent als de artiest. Let the voice of Naim take you inside the Music! Dat is ze zeker gelukt en dat is te merken aan de populaire en kwalitatief uitstekende Uniti serie! Al vele jaren geleden werd begonnen aan de ontwikkeling van het streaming audio platform en bijbehorende streaming audio spelers en speakers. Dit met groot succes, want Naim is al geruime tijd toonaangevend in de high-end streaming audio. De nieuwe audiostreamers zullen door Latham gepresenteerd worden. Werkelijk een lust voor oor en oog!

Merkenpakket: Naim Audio, Neat, Clic
Demonstratieruimte(s): Z3 (1e verdieping, S16 (2e verdieping)
Introducties: Naim ND5 XS 2, NDX 2, ND555 streamers
Special guest(s): Mark Raggett
http://audioshowiear.nl/latham-audio/

LG

Een televisie van LG combineert de nieuwste OLED technologie met een stijlvol design. Dus of je nu met de Smart-functionaliteit online gaat, een 3D-film in verbluffende HD en surround bekijkt en beluistert of een opgenomen programma afspeelt, je geniet altijd maximaal van jouw LG TV. Zelfs een uitgeschakelde televisie van LG is oogstrelend mooi. LG: “Life’s Good”.

Merkenpakket: LG OLED TV
Demonstratieruimte(s): A1 (2e verdieping)
http://audioshowiear.nl/lg/

Metrum Acoustics

Metrum Acoustics is een toonaangevende producent van een goedgevormd assortiment digitale naar analoge converters, digitale voorversterkers en versterkers. Alle ontwerpen gemaakt door Metrum Acoustics worden in eigen huis vervaardigd, wat betekent dat ze volledige controle hebben over het productieproces, inclusief de printontwerpen, documentatie, software, productie en kwaliteitsborging.

Merkenpakket: Metrum Acoustics
Demonstratieruimte(s): S13 (2e verdieping)

Monitor Audio

Monitor Audio is een Brits Hifi-merk dat al meer dan 40 jaar staat voor onovertroffen geluidskwaliteit. Het richt zich uitsluitend op hoogwaardige speakers voor zowel muziek als home-theater weergave. Zij hebben zich tot doel gesteld om met de modernste materialen de meest optimale weergave te realiseren. Prachtig afgewerkte en goed klinkende luidsprekers in zowel de Bronze, Silver als Gold-lijn maken het een zeer populair merk. Daarnaast voert Monitor Audio ook het importschap van Transrotor, high-end draaitafels voor de echte liefhebber!

Merkenpakket: Monitor Audio, Transrotor, Roksan, WireWorld, Galo Acoustics, Watson
Demonstratieruimte(s): S12 (2e verdieping)
Special guest(s): Jeremy Brown
http://audioshowiear.nl/monitor-audio/

PAI Audio Video

PAI Audio Video is de importeur van Primare, Audio Physic en Creaktiv. Het Zweedse Primare produceert sinds de jaren tachtig audioapparatuur en houdt er van om te blijven innoveren. Dat geldt ook voor streaming audio wat in de in 2017 geïntroduceerde klasse D versterking is terug te vinden met echte high-end prestaties. Zuilspeaker, boekenplankmodel of center: een luidspreker van Audio Physic heeft duidelijk een meerwaarde en zal vele jaren een lach op je gezicht toveren. Het is dan ook logisch dat het bedrijf al 30 jaar luidsprekers ontwikkelt in lijn met zijn motto: no loss of fine detail. De combinatie van beide merken is fantastisch en verdiend je luisterend oor. Plaatsing van al dat moois kan in de eveneens zeer fraaie audioracks van het Duitse Creaktiv.

Merkenpakket: Primare, Audio Physic, Creaktiv
Demonstratieruimte(s): S0 (2e verdieping)
Introducties: Audio Physic Classic, Primare i15 series
Special guest(s): Siemen Algra
http://audioshowiear.nl/pai-audio-video/

Savor Audio

De importeur van McIntosh en Sonus Faber zal diverse demonstraties geven met deze iconische producten. Weinig merken spreken meer tot de verbeelding van de muziek-, film- en hifiliefhebber dan het Amerikaanse McIntosh Laboratory. Al sinds de oprichting van het merk ontwerpt en produceert het merk uiterst hoogwaardige producten met een uniek en herkenbaar uiterlijk. De belangrijkste eigenschap wellicht van elk McIntosh product is muzikaal genot, die de eigenaar gerust aan de volgende generatie over kan dragen. Het zal niet voor het eerst zijn! Het Italiaanse Sonus faber produceert van meet af aan luidsprekers met een onderscheidend uiterlijk en altijd met een uitzonderlijke en natuurlijke weergave…..en prachtige Italiaanse designerkwaliteit.

Merkenpakket: McIntosh, Sonus faber
Demonstratieruimte(s): N2 (1e verdieping)
Introducties: Sonus faber Sonetto, McIntosh models
http://audioshowiear.nl/savor-audio/

Sennheiser

Sennheiser is één van de meest toonaangevende fabrikanten van koptelefoons en in-ears. Zij staan bekend om hun hoge geluidskwaliteit en duurzame ontwerp. Een hoofdtelefoon van Sennheiser staat garant voor jouw ultieme geluidsbeleving. Je oren zijn in goede handen, of je nu onderweg bent, of lekker op de bank ligt bij je installatie. Er zullen demo’s gegeven worden met diverse hoofdtelefoons waaronder hun state of the art model: de HE-1!

Merkenpakket: Sennheiser
Demonstratieruimte(s): S4 (2e verdieping)
Introducties: Sennheiser HD 820
http://audioshowiear.nl/sennheiser/

Servi-Q

Elac en Advance Acoustics zijn stuk voor stuk mooie merken die in het pakket van deze importeur te vinden zijn. Elac levert verbluffende prestaties en uitstekend vakmanschap. Een zeer innovatieve fabrikant, die als één van de weinigen zelf luidspreker drivers ontwikkelt en produceert. ELAC, the life of sound. Advance Acoustic is een Franse producent van topklasse producten die bereikbaar zijn voor iedereen. Laat je verrassen door deze prachtige producten!

Merkenpakket: Elac, Advance Acoustic, Cocktail Audio
Demonstratieruimte(s): A3 (2e verdieping)
Introducties: Elac Navis
http://audioshowiear.nl/servi-q/

Smart Audio

Smart Audio is de importeur van o.a. het Franse luidsprekermerk Focal, Bij iEar’ zijn we groot fan van deze luidsprekerfabrikant en voeren daarom alle luidsprekerlijnen die deze Franse producent fabriceert. Bij iEar’ kunnen alle modellijnen worden beluisterd, waaronder ook exclusief voor Nederland de absolute toplijn, de Utopia serie. De vorig jaar geïntroduceerde Kanta ontving veel lof bij het grote publiek en kreeg recent ook een Eisa Award., dit jaar is de uitbreiding in de serie te beluisteren op de show. Maar bezoek ook de aparte Focal hoofdtelefoon ruimte. Focal levert namelijk een zeer volwassen lijn aan hoofdtelefoons en daar komt dit jaar weer een nieuw model bij!

Merkenpakket: Focal, Inakustik, Micromega, Electrocompaniet
Demonstratieruimte(s): N4 (1e verdieping) en S2 (2e verdieping)
Introducties: Focal Kanta 1 & 3, Focal Elegia
Focal is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/smart-audio/

Sony

Sony, het merk dat inspireert en de nieuwsgierigheid vervult met haar producten. Ongelimiteerde passie voor technologie. Bij Sony vind je het product dat je behoeften vervult. Voor geavanceerde beeldkwaliteit leveren de televisies en projectoren van Sony hoogcontrast 4K-afbeeldingen met soepele, ultraresponsieve weergave van snel bewegende acties. De beeldkwaliteit wordt verder verbeterd door Reality Creation-opschaling, plus configureerbare ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) en hoge framesnelheden om volledig te profiteren van de premium 4K-content van vandaag - en die van morgen.

Merkenpakket: Sony projectoren en Sony OLED tv
Demonstratieruimte(s): ST (begane grond) en S6 (2e verdieping)
Introducties: Sony AF9 OLED serie, Sony nieuwe 4K home cinema projectie range
http://audioshowiear.nl/sony/

Sound United

Sound United kennen we van de merken Marantz en Denon. Marantz vervult een voortrekkersrol in het leveren van de best mogelijke audioprestaties en is koploper op het gebied van hoogwaardige hifi. Echte Hi-Fi draait om het weergeven van de magie van een optreden of opname. Daarom heeft Marantz ook maar één filosofie: Because Music Matters. Denon kent inmiddels een geschiedenis van ruim 100 jaar op het gebied van prachtige audio– en videoproducten. Bij dit audiobedrijf draait alles om akoestische zuiverheid, zintuigen prikkelen en een optimaal luistergenot voor muziekliefhebbers. Tegenwoordig is ook Definitive Technology een belangrijk merk in de stal van Sound United. Met de BP 9000 series zal een thuisbioscoop worden gedemonstreerd waar je de film zeker wil afkijken!

Merkenpakket: Marantz, Denon, Definitive Technology, Classé
Demonstratieruimte(s): ST (begane grond) en N3 (2e verdieping)
Introducties: Marantz KI Ruby, DT BP9000 series, Marantz & Denon new range
Special guest(s): Olivier Kriete
Marantz is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/sound-united/

Terrason Audio

Importeur van Mola Mola, Vivid Audio, Arcam, Audeze en Questyle. Het in 2012 opgerichte Groningse Mola Mola is het resultaat van de samenwerking tussen Bruno Putzeys en Jan-Peter Van Amerongen en hun wens om elektronica te bieden met een extreem geavanceerd technologieniveau. De elektronica wordt gemaakt in Nederland en ontworpen door Bruno Putzeys, één van de meest getalenteerde technici ter wereld. Het in Zuid- Afrika gevestigde Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag en Laurence Dickie en is een fabrikant van innovatieve, toonaangevende high end luidsprekers. Laat je verrassen en woon een demonstratie bij!

Merkenpakket: Vivid Audio, Arcam, Mola Mola, Audeze, Questyle
Demonstratieruimte(s): SH (begane grond)
Introducties: Vivid Audio Kaya, Mola Mola Tambaqui
Special guest(s): Laurence Dickie
http://audioshowiear.nl/terrason-audio/

Yamaha Music

Het Japanse bedrijf is al sinds meer dan drie decennia één van de populairste en meest innovatieve fabrikanten van home audio componenten. In de afgelopen jaren heeft Yamaha gewerkt aan de creatie van de nieuwe generatie home (cinema) entertainment. Het biedt nu een breed scala producten voor elke beurs en naar elke smaak. Ook op het gebied van streaming audio zijn zij al jaren erg actief wat blijkt uit de vele modellen Multiroom speakers en heeft hiervoor een eigen standaard ontwikkeld, geheten: MusicCast.

Merkenpakket: Yamaha
Demonstratieruimte(s): A5 (2e verdieping)
Introducties: Yamaha 5000 series, Yamaha MusicCast
Special guest(s): Michael Geise
Yamaha is sponsor van het Audio Show iEar’ 2018 VIP arrangement
http://audioshowiear.nl/yamaha-music/

Bekijk alvast onderstaande plattegrond als je wil weten waar je favoriete merken te vinden zullen zijn.


EDITORS' CHOICE