NIEUWSJadis

Day of Dacs Audio21: 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober organiseert Audio21, dealer van hoogwaardige audio apparatuur in Wapenveld (tussen Apeldoorn en Zwolle) een 'Day of Dacs', een dag volledig in het teken van d/a-conversie.

Jadis JS 2 MkIII

De Day of Dacs draait om digitaal-analoogconverters in het algemeen, maar er zal ook steeds één model in het bijzonder in de schijnwerpers staan: de Jadis JS2 mkIII dac met buizen. Loop je bij Audio21 binnen zaterdag, breng dan je eigen dac mee. Die zal aangesloten worden op de spelende set, en telkens wordt het resultaat vergeleken met de vernieuwde dac van Jadis: de JS2 mkIII.

De Jadis JS2 mkIII is een dac van het ‘buizen’-type, en daarmee een logisch onderdeel van het assortiment van Audio21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch en een USB. Geheel gebalanceerd opgebouwd met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt.

"Deze dac is zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct! 

Het gaat er daarnbij niet om om elkaar de loef af te steken, of in een ‘welles-nietes’ te belanden, maar samen gaan we naar de verschillen luisteren en dan mag u zelf bedenken wat u daarvan vindt. Gewoon als audioliefhebbers en muziekliefhebbers onder elkaar, een ‘A-B’ vergelijk doen.
"

De Jadis JS2 mkIII gaat over de toonbank voor € 6.270. Je mag volledig zelf kiezen of je daar een dac van 900 of een van 90.000 euro tegenover zet. "De set die we gaan inzetten is weer een hele bijzondere. De luidsprekers zijn de Estelon YB, bekabeling van Nordost, de CD drive is de Jadis JD2, de voorversterker is de Jadis JPL mk2 en de eindblokken eveneens van Jadis, de JA30.

"

Wees welkom vanaf 10.00 uur bij Audio21. | Groteweg 21, Wapenveld | www.audio21.eu


EDITORS' CHOICE