NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern voegt nieuwe functies toe aan hi-res portfolio

Astell & Kern kondigt aan om voor het einde van 2018 nieuwe functies aan hun populaire reeks draagbare hi-res audiospelers toe te zullen voegen. Functies zullen beschikbaar komen via firmware-updates, die gratis kunnen worden opgehaald en geïnstalleerd.

Astell & Kern: uitbreiding van functies van hi-res spelers

Astell & Kern heeft zich gespecialiseerd in draagbare audio. Veel van de draagbare muziekspelers van Astell & Kern zijn in staat om hi-res bestanden af te spelen. Astell & Kern heeft aangekondigd  om voor het einde van dit jaar een nieuwe versie van de firmware voor het portfolio van hi-res muziekspelers uit te zullen brengen. Bezitters van een muziekspeler van Astell & Kern kunnen hun apparaat dan van nieuwe functies voorzien.

De nieuwe functies voor Astell & Kern-spelers in 2018 zijn onder meer de volgende.

Astell & Kern: OpenAPK-service

Astell & Kern lanceert medio oktober de OpenAPK-service op geselecteerde spelers. OpenAPK voegt ondersteuning toe voor het streamen van muziek-apps die zijn ontworpen voor Android-apparaten, waardoor gebruikers aanvullende muziekstreamingservices op hun speler kunnen installeren door eenvoudig het bijbehorende APK-bestand te kopiëren en te installeren voor de muziekservice die ze willen toevoegen.

Alleen geselecteerde Android-apps kunnen op Astell & Kern-spelers worden geïnstalleerd. Astell & Kern test en staat apps toe na een verificatieproces. Het bedrijf zal doorgaan met het uitbreiden van de lijst met ondersteunde apps op basis van feedback van de Astell & Kern-community. Astell & Kern merkt wel op dat hoewel Astell & Kern zal controleren en toestaan dat muziek via muziek-apps wordt gestreamd via de OpenAPK-service, Astell & Kern de app-prestaties niet kan garanderen. Alle apps zijn ontwikkeld door externe services en Astell & Kern is niet verantwoordelijk voor apps die op zijn spelers zijn geïnstalleerd.

Sommige van de apps die beschikbaar zullen zijn in de eerste firmwarerelease zijn die van Amazon Music, Pandora, Sound Cloud, Spotify, Tidal, Sirius XM, Tune-In Radio, myRadio, AWA, KK Box, Melon, Bugs Music, KT Genie, BandCamp, Joox, MOOV en Music Mate.

Apps die de offline-modus ondersteunen, waaronder Tidal, Amazon Music en Spotify, kunnen offline inhoud downloaden en opslaan op de speler of het externe geheugen.

OpenAPK zal bij de lancering beschikbaar zijn op de A&ultima SP1000M en zal medio oktober via een draadloze firmware-update (OTA) beschikbaar zijn voor de A&ultima SP1000 en A&Futura SE100. Ondersteuning voor andere spelers, waaronder de A&norma SR15, zal binnenkort worden aangekondigd.

Astell & Kern: MQA

MQA-decodering en -afspelen zal later dit jaar worden toegevoegd aan Astell & Kern-spelers. MQA's bekroonde technologie vangt en reproduceert het geluid van de originele studiomaster in een bestand dat klein genoeg is om gemakkelijk te streamen en te downloaden. Met de integratie van TIDAL Masters kunnen gebruikers duizenden MQA-nummers direct streamen op hun spelers.

Astell & Kern: Deezer

De Deezer Music Streaming-service zal worden toegevoegd als ingesloten app op Astell & Kern-spelers. Deezer beschikt over meer dan 53 miljoen nummers die beschikbaar zijn voor streaming in meer dan 180 landen en ondersteunt audiostreaming van cd-kwaliteit.

Astell & Kern: Tidal Offline

Spelers die de OpenAPK-service ondersteunen, kunnen de officiële Tidal Android-app installeren die offline-inhoudsondersteuning biedt aan Astell & Kern-spelers. Offline inhoud kan worden opgeslagen in het interne geheugen van de speler of op de externe geheugenkaart.

De offlinemodus voor de ingesloten Tidal-app op Astell & Kern-spelers zonder OpenAPK-ondersteuning is binnenkort beschikbaar via de firmware-update.

Astell & Kern: ondersteuning van Roon

Astell & Kern voegt eind 2018 Roon-ondersteuning toe aan de bestaande lijn van draagbare spelers. Roon Ready-netwerkspelers hebben de RUN-technologie voor streamen met hoge resolutie ingebouwd. Roon ontdekt ze op het netwerk van de gebruiker, levert de hoogst mogelijke audiokwaliteit en staat zelfs volumeregeling toe vanaf de Roon-gebruikersinterface.

Meer weten? Kijk dan op de website van Astell & Kern.

EDITORS' CHOICE