Abyss Diana Phi: over-ear hoofdtelefoon, afgeleid van topmodel AB-1266 Phi CC

Hoofdtelefoonbouwer Abyss Headphones uit New York heeft in 2017 de Abyss Diana aangekondigd, een kwalitatief hoogwaardige over-ear hoofdtelefoon. De Diana krijgt nu een opvolger genaamd Diana Phi. De nieuwe Diana Phi heeft techniek aan boord van vlaggenschip AB-1266 Phi CC. In november zou de Diana Phi op de markt moeten komen.

Abyss Diana Phi: over-ear hoofdtelefoon

Het in New York gevestigde Abyss Headphones heeft de Diana in 2017 ontwikkeld en begin 2018 op de markt gezet. De ontwikkeling is echter niet gestopt en Abyss heeft sindsdien gewerkt aan de ontwikkeling van een verbeterde versie. Het resultaat is de onlangs aangekondigde Diana Phi.

De Diana Phi lijkt op de Diana maar is volgens Abyss verregaand verbeterd. De Diana Phi heeft onder andere de planaire drivers van vlaggenschip AB-1266 Phi CC. Volgens Abyss levert de Diana Phi geluidskwaliteit van wereldklasse in een compacte behuizing.

Voor de bouw van de Diana Phi is aerograde-aluminium gebruikt. De drivers hebben een diameter van 63 millimeter. De oorkussens zijn gemaakt van zacht leer en Alcantara. Het gewicht is 350 gram, maar Abyss belooft een zeer goede pasvorm waardoor de gebruiker vergeet dat hij een hoofdtelefoon op heeft. De impedantie is 32 Ohm dus aansturing zou niet heel kritisch moeten zijn. De gevoeligheid is 91 dB / mW.

Abyss levert één kabel mee met een lengte van 1,5 meter met een plug naar keuze. Desgewenst kan de gebruiker extra kabels aanschaffen.

De Diana Phi zal zijn officiële debuut beleven in Denver Colorado op het Rocky Mountain Audio Fest dat voor de deur staat.

Abyss Diana Phi: prijs en leveringsinformatie

De Abyss Diana Phi zal leverbaar zijn vanaf november 2018 in een titaniumgrijze kleur, maar de fabrikant stelt dat ook aangepaste kleuren verkrijgbaar zullen zijn. Een draagtas van canvas en leer wordt meegeleverd. Voor een bedrag van 4.395 euro wisselt de Diana Phi straks van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE