NIEUWSPolk Audio

Polk Audio introduceert Signature Serie

Polk Audio introduceert een nieuwe serie luidsprekers. De nieuwe productlijn heet Signature Serie en bestaat uit een aantal verschillende soorten luidsprekers, die elkaar aanvullen om zo een hoogwaardige surround-installatie te creëren. De collectie bestaat uit boekenplankluidsprekers en vloerstaande luidsprekers die in drie verschillende versies verkrijgbaar zijn. Ook twee verschillende centerluidsprekers maken deel uit van de nieuwe productlijn. De gebruiker kan zelf kiezen voor een vijf,- zeven,- of negenkanaals setup. De levering zal naar verwachting volgende maand starten.

Polk Audio Signature Serie: Dynamic Balance en Power Port

Het in 1972 opgerichte Amerikaanse Polk Audio heeft bij het ontwerpen van de luidsprekers een techniek gebruikt die Dynamic Balance wordt genoemd. Deze gepatenteerde technologie analyseert het gehele elektro-akoestische en mechanische systeem van de luidspreker voor optimale geluidsprestaties. Dynamic Balance elimineert alle onzuiverheden en ruis die voortvloeien uit de geometrie, materialen en constructie van de Signature Serie, aldus Polk Audio. We begrijpen hieruit dat Polk Audio verregaand gebruik heeft gemaakt van computers bij het ontwerpen van de nieuwe productlijn.

Het ontwerp van de Polk Audio Signature Serie is voorzien van een aantal gepatenteerde kenmerken, waaronder de Power Port. Dit unieke ontwerp vergroot de algehele bass output en verplaatst de luchtstroom van de luidspreker naar het luistergebied, waardoor trillingen en vervormingen nog beter geëlimineerd kunnen worden. Bij de vloerstaande luidsprekers bevindt de Power Port zich aan de onderzijde. Plaatsing in een hoek zou geen probleem zijn volgens Polk Audio.

Polk Audio Signature: stevige kasten en minimale resonanties

Het verlagen van ongewenste trillingen vormt het hoofdthema voor het design van de Signature Series. Lage resonanties en respons worden verlengd door de nieuw ontworpen Terylene Dome Tweeter met een diameter van één inch met curve-lineaire vormen. Ook binnen de kritische midrange blijven trillingen tot een minimum beperkt dankzij de massieve keramische motor. De drivers zijn voorzien van polypropyleen conussen versterkt met Mica en ringen van butylrubber en Conex-vezels voor een betere lineairiteit, lagere vervorming en hoge duurzaamheid. In combinatie met de keramische motor resulteert dit in een uitzonderlijk hoog rendement, aldus Polk Audio.

Polk Audio is er met het ontwerp van de Signature Serie naar eigen zeggen in geslaagd om resonanties te minimaliseren en de luidsprekers te voorzien van maximale stevigheid. De MDF constructie is voorzien van houten schotten die extra stevigheid bieden, waardoor interne geluidsgolven beperkt blijven en het geluid zo min mogelijk verkleurt. De gehele Signature Serie is beschikbaar in een zwarte of bruine walnoot afwerking van houtfineer.

Polk Audio Signature: drie vloerstaanders, twee centerluidsprekers, drie monitorluidsprekers

De koper kan kiezen tussen verschillende formaten. Het topmodel binnen de nieuwe productlijn is de S60, een vloerstaander voorzien van drie midrange drivers van 6,5 inch groot en een Terylene tweeter van één inch. De afmetingen zijn 113,03 x 29,64 x 39,88 centimeter. Het frequentiebereik loopt van 26 Hz tot 40 kHz en de maximale belastbaarheid is 300 Watt. De andere modellen zijn iets bescheidener met een wat kleiner frequentiebereik en een lagere belastbaarheid.

De vloerstaande luidsprekers kunnen vrijwel overal in de luisterruimte worden geplaatst en komen het best tot hun recht in de uiterste hoeken of aan de buitenzijde van de surround-setup. De luidsprekervoeten zijn ontworpen voor een optimale stabiliteit en baskoppeling op de vloer en geschikt voor zowel zachte als harde ondervloeren.

Polk Audio Signature: binnenkort een uitgebreide recensie

De informatie van Polk Audio klinkt veelbelovend, maar er gaat natuurlijk niets boven een test in de praktijk. Eén van onze redacteuren heeft op dit moment een aantal van de Signature-luidsprekers in zijn luisterruimte staan. Binnenkort kunnen onze lezers dan ook kennis nemen van zijn luisterindruk en overige bevindingen.

Polk Audio Signature: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of bruine walnoothouten uitvoering. Naar verwachting zal de levering starten in november 2017.

S10:  249 euro per paar, boekenplankmodel

S15:  299 euro per paar, boekenplankmodel

S20:  349 euro per paar, boekenplankmodel

S30:  299 euro per stuk, centerluidspreker

S35:  349 euro per stuk, centerluidspreker

S50:  299 euro per stuk, vloerstaander

S55:  399 euro per stuk, vloerstaander

S60:  549 euro per stuk, vloerstaander

MERK

EDITORS' CHOICE