NIEUWSKudos Audio

Kudos Audio Titan 505: nieuwe monitorluidspreker in Titan-productlijn

De Britse luidsprekerbouwer Kudos Audio heeft zijn Titan-productlijn aangevuld met de Titan 505, een tweeweg monitorluidspreker. De Titan 505 zou de goede prestaties van zijn grotere en duurdere familieleden moeten benaderen voor een vriendelijker prijs. Het Kudos-team zal de nieuwe Titan 505 demonstreren op het Rocky Mountain Audio Fest in oktober en op de audioshow East en The Hifi Show Live in november. In Groot-Brittannië ligt hij in de winkel, maar we weten nog niet wanneer de levering in Nederland zal starten.

Kudos Audio Titan 505: tweeweg monitorluidspreker in een familie van vloerstaanders

Aan de bovenkant van de Titan-serie staat de 808. Gelanceerd in 2015 wilde ontwerper Derek Gilligan van het Britse Kudos Audio de voordelen ervan uitbreiden naar ‘een breder spectrum van muziekliefhebbers’. In 2017 volgden dan ook twee nieuwe vloerstaande Titans, de 707 en de 606, beide voorzien van technologie uit de 808, aangepast voor deze kleinere en beter betaalbare modellen. De nieuwe Titan 505 monitorluidspreker borduurt voort op deze filosofie.

Gilligan heeft veel aan zijn vroegere carrière als live geluidstechnicus. “Je moet weten hoe je het hele publiek wild maakt, niet alleen de man op de eerste rij.” Nu vertaalt hij die stelregel in het brengen van het 'go wild' gevoel naar een breder scala aan muziekliefhebbers thuis, “omdat het hebben van een kleinere ruimte en/of budget niet betekent dat je compromis moet sluiten over de pure vreugde van je muziek.”

Alle vier de leden van de Titan-familie zijn voorzien van drivers die exclusief zijn ontworpen door de beroemde Noorse driver-fabrikant SEAS. In feite hebben alle vier dezelfde K3-tweeter, een uniek SEAS-Kudos-ontwerp. De K3 is gebaseerd op de legendarische 29 mm Crescendo K2-dome-tweeter van SEAS en heeft onder meer een verbeterd magneetsysteem met koperen kortsluitringen, een geheel nieuwe resonantiekamer en een nieuw face-plate profiel.

Net als de 707 en 606 vloerstaanders is de 505 een ontwerp met twee richtingen. De dubbele mid-bass drivers zijn gloednieuw, met dubbel gecoate harde papierconussen. En, net als de drie Titan-vloerstaanders, heeft de 505 een isobarische opstelling waarbij de tweede mid-basdriver intern rug-naar-rug met de eerste wordt geplaatst. De minimalistische, lage orde cross-over is een belangrijk kenmerk van Kudos.

Alle vier de modellen in de Titan-serie van Kudos kunnen ook actief worden uitgevoerd. De crossovers zijn zodanig ontworpen dat ze kunnen worden omzeild om actieve werking met geselecteerde systemen mogelijk te maken, waaronder Linn Exakt en Devialet Expert.

Een optionele, speciaal ontworpen zevenpijler stand is speciaal ontworpen voor gebruik met de Titan 505. Van deze stand kunnen zes van de zeven pilaren worden gevuld met de materiaalkeuze van de luisteraar om de resonantie te dempen en de prestaties van de spreker af te stemmen op hun individuele smaak en situatie. De bovenste plaat van de stand bevat een beperkte laagdemping om resonantie te verminderen en de stand wordt rechtstreeks aan de voet van de Titan 505 vastgeschroefd.

Kudos Titan 505: technische specificaties

  • Type: tweeweg basreflex monitorluidspreker
  • Aanbevolen versterkervermogen: 25 Watt tot 250 Watt
  • Gevoeligheid: 87 dB / 1 Watt / 1 meter
  • Nominale impedantie: 6 Ohm
  • Frequentiebereik: 40 Hz tot 30 kHz
  • Tweeter: SEAS-Kudos K3, 29 millimeter
  • Middentoner/woofer: 2 x SEAS-Kudos 180 millimeter driver met dubbel gecoate papieren conus, 39 millimeter spoel
  • Afmetingen: 450 x 256 x 320 millimeter
  • Gewicht: 18 kilogram

 

Kudos Titan 505: prijs en leveringsinformatie

Het Kudos-team zal de nieuwe Titan 505 demonstreren op het Rocky Mountain Audio Fest in oktober en op de audioshow East en The Hifi Show Live in november. De Titan 505 monitorluidspreker is nu verkrijgbaar in prijs variërend van 7.000 tot 8.450 Britse ponden per paar, afhankelijk van de afwerking.

MERK

EDITORS' CHOICE