NIEUWSSonos

Sonos trekt de stekker uit Sonos Dock


Sinan Kökbugur | 25 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Sonos

De Sonos Dock van het Amerikaanse Sonos werd geïntroduceerd in 2010 en is ontworpen om muziek rechtstreeks van een Apple iPod of Apple iPhone draadloos af te spelen via elke Sonos-luidspreker. Het is daarom al vele jaren een wijdverspreid dockingstation voor de mobiele apparaten van Apple. Sonos heeft echter besloten om de Sonos Dock bij de komende software-update uit te schakelen. Vanaf oktober 2018 zal de Sonos Dock niet meer werken.

Software-update in oktober: Sonos Dock wordt niet langer ondersteund

De Sonos Dock is sinds 2010 op de markt en is voorzien van een 30-pins connector. De Dock was geschikt voor elke iPhone en iPod uit die tijd en stelde de gebruiker in de gelegenheid om zijn muziekverzameling vanaf een iPhone of iPod draadloos naar een Sonos-luidspreker te zenden. Sonos heeft laten weten dat de Dock in oktober 2018 door het accepteren van een software-update zal worden uitgeschakeld. De Dock zal dan geen verbinding meer kunnen maken met ander Sonos-apparaten.

De Sonos Dock was te koop voor 119 euro. Na de uitschakeling van de CR100 waar wij eerder over schreven (uitschakeling CR100 deel 1 en deel 2), is dit nu het tweede apparaat dat door Sonos actief wordt uitgeschakeld. Toen de CR100 werd uitgeschakeld, bood Sonos een tegoedbon aan. Nu de Dock wordt uitgeschakeld is dat niet het geval.

“Acht jaar lang heeft Dock ervoor gezorgd dat je met oudere, niet meer ondersteunde Apple-apparaten muziek kon blijven afspelen op je Sonos-systeem, lang nadat ze geen muziek meer konden streamen via de Sonos App. Maar als we onze nieuwste software-update introduceren in oktober, zal de Dock niet meer worden ondersteund als onderdeel van je Sonos-systeem,” aldus de verklaring van Sonos op zijn website.

Het alternatief? De gebruiker kan nog wel naar muziek luisteren vanaf oudere Apple-apparaten door via een kabel verbinding te maken met een compatibel Sonos-product (Play:5, Connect, Connect:Amp).

Als de softwarerelease eenmaal is geaccepteerd, speelt de Dock geen muziek meer af naar het Sonos-systeem, maar hij kan nog wel gebruikt worden als oplader voor oudere Apple-apparaten. De gebruiker kan de Dock werkend houden door de aanstaande update niet te accepteren. Vanaf dat moment kan de gebruiker echter geen nieuwe speakers of apparaten meer toevoegen, ook niet om Sonos te bedienen.

EDITORS' CHOICE