NIEUWS

Porsche 911 Limited Edition te koop voor 3.500 euro

Sinan Kökbugur | 20 september 2018 | Fotografie Fabrikant

Altijd al een nieuwe Porsche 911 willen bezitten maar niet kunnen betalen? Porsche biedt een nieuwe zwarte 911 Limited Edition aan voor 3.500 euro. Hij is alleen niet bedoeld om voor de deur te zetten. De nieuwe Porsche 911 is bedoeld voor ... onder de televisie? Jazeker, en Porsche belooft het racegeluid van de 911 in de woonkamer te laten horen, gewoon bij het tv kijken. Wel snel bestellen want er worden slechts 911 exemplaren gebouwd. 

Porsche Design 911 Soundbar Limited Edition: voor in de woonkamer

Porsche Design, het lifestyle merk dat in 1972 is opgericht door professor Ferdinand Alexander Porsche, heeft onlangs de Porsche Design 911 Soundbar Black Edition aangekondigd, die “de opwinding van Porsche's 911 GT3 raceauto transformeert in een intense muzikale ervaring, die zorgt voor heldere middentonen, krachtige bassen en een niet te missen visueel effect in iedere ruimte.”

De nieuwe soundbar, met de originele einddemper en uitlaatpijp van de uitlaat van de 911 GT3, is een speciale editie van de Porsche Design 911 Soundbar die al een tijdje op de markt is. De productie van deze Limited Edition zal worden beperkt tot 911 exemplaren. Vanaf oktober zal hij leverbaar zijn voor een bedrag van 3.500 euro (de non-limited versie kost 2.900 euro). Een nieuwe eigenaar zal een genummerde plaquette ontvangen om de status van de beperkte oplage te certificeren.

De geluiddemper en de uitlaatbuizen van de subwoofers van het systeem zijn zorgvuldig met de hand afgewerkt en gepoedercoat met een duurzame matzwarte afwerking. Ongetwijfeld zal sprake zijn van een stukje “Deutsche Grundlichkeit”.

De soundbar wordt beschreven als een 2.1 virtueel surround sound-systeem met 200 Watt aan versterkervermogen, Dolby Digital en DTS TruSuround-decodering en bluetooth / aptX-streamingmogelijkheden. Het systeem heeft een enkele analoge ingang plus een coaxiale en een optische digitale ingang. Nee, geen hdmi-aansluiting aanwezig. Een afstandbediening wordt wel meegeleverd.

We hebben de Porsche 911 Soundbar niet gehoord, maar we mogen veronderstellen dat de nieuwe Porsche soundbar niet heel beroerd klinkt. Voor een bedrag van 3.500 euro is echter een goede stereoversterker met twee vloerstaanders te koop of eventueel zelfs een complete surround-set. Voor hetzelfde bedrag of een lager bedrag is dus hoogstwaarschijnlijk veel beter geluid te krijgen. Maar ja, dan staan er natuurlijk niet twee uitlaatpijpen in de woonkamer. En wees nou eerlijk, het is toch hartstikke interessant om op een feestje te zeggen ”ik heb een nieuwe Porsche 911 Limited Edition met afstandbediening”. Dat klinkt toch veel beter dan “ik bezit een goede stereo-installatie”? En zonder te liegen kan je tegen je verse Tinder-date zeggen “als je met mij meer naar huis gaat, laat ik je mijn Porsche 911 Limited Edition zien en horen”.

Is 3.500 euro toch een beetje te forse greep in de portemonnee? Porsche heeft nog een alternatief en dat is de 911 Speaker voor net geen 500 euro. Dat is geen limited edition, maar je kunt na aanschaf nog steeds zeggen dat je een nieuwe Porsche 911 bezit.


EDITORS' CHOICE