NIEUWSAequo Audio

Aequo Audio presenteert nieuwe luidspreker op de XFI 2018 komend weekend

Aequo Audio uit Eindhoven zal tijdens de aanstaande editie van de jaarlijkse XFI Audioshow in Veldhoven een nieuwe luidspreker presenteren: Stilla. "Het gebeurt niet vaak dat een eerste, maar ook tweede product van een nieuw merk wordt bekroond met een prestigieuze Blue Moon Award van het audiofiele platform 6moons", zo laat Aequo Audio met trots weten.

Aequo Audio Stilla

De Stilla is een compacte en elegante vloerstaander, 107cm hoog en slechts 16cm breed. Ondanks het slanke postuur, moet deze Stilla in staat zijn om een krachtige en overtuigende full-range reproductie neer te zetten waar menig luidspreker jaloers op mag zijn. Dit is mogelijk dankzij twee verborgen lange-slag 7 inch subwoofers, beide actief aangestuurd door 250 watt Ncore versterkers en aangevuld door een slimme op 20hz afgestemde hoornvormige basreflex poort die de lage tonen naar voren uitrolt over de vloer. Net als de Ensis is de Stilla uitgerust met het ARPEC-systeem van Aequo Audio, waardoor de lage frequenties per speaker zijn aan te passen aan het formaat van de ruimte en de plaatsing van de speaker. Dat alles gebeurt volledig analoog, waardoor de vertragende negatieve effecten van DSP worden ontweken.

Dankzij het gebruik van krachtige en snelle motoren in de door Aequo Audio zelf ontwikkelde drivers, gecombineerd met hoge zelf-dempende eigenschappen van het gekozen conusmateriaal, ontstaat een open, transparante en ontzettend gedetailleerde geluidsproductie zonder enige luistermoeheid. 'Deze natuurlijke en grootse sound en een fantastische brede en diepe soundstage met holografische plaatsing van vocalen en instrumenten, maakt de compacte en stijlvolle Stilla tot de meest overtuigende audiofiele plus elegante weergever van dit moment', zo meldt Aequo Audio enthousiast. Grote woorden, en meer dan genoeg reden komend weekend eens te gaan luisteren. 

Naast het nieuwe luidsprekermodel demonstreert Aequo Audio op de XFI ook een aantal nieuwe merken en producten aan het Nederlandse publiek, waaronder de music server van Antipodes uit Nieuw-Zeeland en de DAC en voorversterker Vermeer TWO gebruikt: Vermeer (voormalig Audio Aero) heeft de uitgang met volumeregeling uitgerust met zeer muzikale miniatuurbuizen. Ook moeten de deels in klasse-A opererende Caas Elysium monoblocks uit de UK een ware ontdekking zijn, met 'prestaties ver boven hun prijsniveau en formaat'. Deze combinatie kan in het weekend van 22 en 23 september worden beluisterd in kamer 61 van de XFI.

MERK

EDITORS' CHOICE