NIEUWSSbooster

Sbooster BOTW P&P ECO MKII: nieuwe lineaire voeding

Sbooster is bekend van zijn lineaire voedingen die verkrijgbaar zijn in verschillende uitgangsvoltages. Een lineaire voeding van Sbooster dient als vervanger van de schakelende voeding die standaard wordt meegeleverd bij veel audioapparatuur. De eerste generatie lineaire voedingen van Sbooster zijn herzien en verbeterd en Sbooster heeft dan ook de MKII-versie aangekondigd. Binnenkort liggen ze in de winkel.

Sbooster BOTW P&P ECO MKII: externe lineaire voeding

“De Sbooster BOTW P&P ECO behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Deze lineaire voedingsupgrade van Nederlands bodem bewijst al gedurende een aantal jaren steevast zijn meerwaarde als vervanger van de bekende schakelende netadapters. Deze veelvuldig toegepaste low-budget voedinkjes vervuilen door het hoogfrequent schakelen het lichtnet en daarmee de overige aangesloten apparatuur, stralen in op kabels en (pick-up) elementen en laten bij de stroomtoevoer ook nog de nodige steekjes vallen, zodat de via de netadapter gevoede apparatuur vaak verre van optimaal presteert,” aldus de persverklaring over Sbooster.

Het is de lineaire voedingsupgrade van Sbooster, die soelaas zou moeten bieden en de aangesloten apparatuur volledig tot zijn recht zou moeten laten komen, van streamer tot hoofdtelefoonversterker, van draaitafel tot DA-converter. Maar deze kwaliteitsvoeding van Sbooster bewijst ook zijn meerwaarde bij tal van computer- en video gerelateerde apparatuur, voegt Sbooster er nog aan toe.

Inmiddels is de Sbooster BOTW P&P ECO toe aan een tweede generatie, die MKII wordt genoemd. In de loop van de tijd hebben de ervaringen met het product geleid tot een reeks van aanpassingen, die het product naar een hoger plan tillen. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat de productie van het Sbooster product inmiddels is verhuisd van het verre oosten naar het Europese vaste land.

Sbooster BOTW P&P ECO MKII: nieuwe features en verbeteringen

Verbeterde kwaliteit printplaten:

 • Dubbelzijdig
 • Dikker koper (2 oz.)
 • Vergulde soldeerpunten op de printplaten ter voorkoming van oxidatie.

Verbeterde interne bedrading:

 • Voorzien van Teflon isolatie
 • Hoge kwaliteit verzilverd koper

 Verbeterde transformator:

 • De transformator heeft naast elektrostatische afscherming nu ook een hoogfrequent magnetische afscherming.

 Verbeterde DC-uitgangskabel:

 • Extra afscherming d.m.v. een koperen laag
 • Sterke gevlochten mantel
 • Vergulde female connectoren

 Verbeterde Split-current

 • Hogere kwaliteit componenten
 • Innovatieve “schokbrekers” in de split-current

 Overige verbeteringen

 • Dikkere kwaliteit koelblok.
 • Wijziging van de bulkcondensatoren
 • Verbeterd design van het referentiecircuit (de spanningsstabilisatie)

 De nieuwe Sbooster BOTW P&P ECO MKII’s zijn vanaf heden leverbaar bij de geautoriseerde Sbooster dealer.

 Verkoopprijs vanaf 299 tot 329 euro per stuk.

 Sbooster Ultra MKII: filter voor schone stroom

Net als de Sbooster BOTW P&P ECO heeft ook de Ultra een opfrisbeurt ondergaan. Op verschillende punten werden verbeteringen doorgevoerd. Zo kon onder andere door het toevoegen van nieuwe onderdelen de uitgangsimpedantie verminderen en de transiënt response met 40-50% verbeteren. Deze additionele upgrade wordt direct op de z.g. split-current module van de MK1 of MKII lineaire voeding aangesloten en levert nog een extra verfijning op.

Vanaf heden leverbaar bij de geautoriseerde dealer voor een verkoopprijs van 90 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE