The Chord Company lanceert Signature XL luidsprekerkabel

Het Britse audiokabelbedrijf The Chord Company heeft een nieuwe luidsprekerkabel uitgebracht genaamd Signature XL. De nieuwe kabel bevat nieuwe technologie maar is tevens de evolutie van een klassieke luidsprekerkabel van The Chord Company. Het bedrijf heeft tegelijkertijd nieuwe verzilverde connectors uitgebracht genaamd ChordOhmic plugs die standaard op de nieuwe kabel worden gemonteerd. De nieuwe kabel is per direct verkrijgbaar in zwarte of zwartrode uitvoering. 

The Chord Company Signature XL afgemonteerd met ChordOhmic plugs

De nieuwe Signature XL van het in Wiltshire gevestigde Britse audiokabelbedrijf The Chord Company (TCC) is het eerste product dat gebruik maakt van een nieuwe hoogwaardige isolator gemaakt van XLPE (Cross-linked Polyethylene). De introductie van XLPE volgt op de implementatie van TCC’s isolator Taylon die is gebruikt in vlaggenschipkabel ChordMusic en in de onlangs gelanceerde Sarum T luidsprekerkabels.

De ingenieurs van TCC hebben veel tijd en energie besteed aan het vinden van de juiste samenstelling van XLPE maar zijn er uiteindelijk in geslaagd om een isolator te vinden die beter was dan PTFE, de vorige isolator. XLPE is minder duur dan Taylon. De Signature XL is ontwikkeld als gezelschap van de Signature Tuned ARAY analoge en digitale kabels.

De oorspronkelijke in 2003 geïntroduceerde Signature luidsprekerkabel was de eerste afgeschermde luidsprekerkabel. Door de jaren heen is het ontwerp verfijnd en verbeterd met als resultaat de nu gelanceerde Signature XL. TCC geeft levenslange garantie op de nieuwe luidsprekerkabel.

De nieuwe Signature XL wordt op de door de klant gewenste lengte geleverd en is dan standaard voorzien van de nieuwe ChordOhmic connectors. De nieuwe pluggen zijn verzilverd voor optimaal contact en een lange levensduur.

De Signature XL luidspreker zal eind september zijn debuut voor het publiek maken op de Festival of Sound audioshow in London.

The Chord Company Signature XL: prijs en leveringsinformatie

De Signature XL is leverbaar in een zwarte of zwartrode uitvoering. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar de eerste anderhalve meter kost 900 Britse ponden. Elke volgende meter kost 300 Britse ponden extra. De koper krijgt levenslange garantie.


EDITORS' CHOICE