The Chord Company lanceert nieuwe digitale kabels

De Britse kabelbouwer The Chord Company heeft een tweetal nieuwe kabels gelanceerd voor het doorgeven van digitaal signaal. De nieuwe Signature Digital is een coaxiale kabel en de Signature USB is voor het verbinden van twee usb-poorten. Beide kabels zijn per direct verkrijgbaar en kunnen in verschillende lengtes worden geleverd.

The Chord Company Signature-productlijn

Het Britse bedrijf The Chord Company (TCC) bouwt uitsluitend kabels maar dan wel kabels van een hoog niveau. Twintig jaar na de lancering van de Signature-productlijn zijn de twee populairste kabels verbeterd en opnieuw uitgebracht onder de namen Signature Super ARAY Digital en Signature Super ARAY USB. Beide kabels zijn voorzien van TCC’s Tuned ARAY techniek, naast nog wat andere constructieve verbeteringen.

The Chord Company Signature Super ARAY Digital

De kern van de Signature Super ARAY Digital bestaat uit twee 75-Ohm verzilverde zuurstofvrije koperen geleiders omhuld met PTFE-isolatie. De cinch-pluggen zijn verzilverd en eveneens geïsoleerd met PTFE. Eventueel kunnen ook BNC- of XLR-stekkers worden gemonteerd. De kabel wordt handmatig gemaakt in TCC’s fabriek in Wiltshire.

We weten nog niet hoeveel de Signature Super ARAY Digital in Nederland zal kosten, maar in Groot-Brittannië kost de kabel 800 Britse ponden voor de eerste meter. Extra meters kosten 550 Britse ponden.

The Chord Company Signature Super ARAY USB

Ook de Signature Super ARAY USB is gemaakt van geleiders van zuurstofvrij koper die verzilverd zijn. De geleiders voor data en voeding hebben ieder hun eigen afscherming. De drielaags isolatie is gemaakt van PE, LDPE en PE. Volgens TCC heeft de kabel een uitstekende afscherming en ongekend lage ruisvloer.

De stekkers zijn net als de geleiders voorzien van een laagje zilver. Ook deze kabel wordt met de hand gebouwd.

Een Signature Super ARAY USB van één meter kost 550 Britse ponden. Extra meters kosten 100 Britse ponden. We weten nog niet hoeveel de kabel in Nederland zal kosten.


EDITORS' CHOICE