Advance Paris MyConnect50: compacte alles-in-één met FM, streaming en CD

Het Franse audiomerk Advance Paris heeft een compact alles-in-één apparaat aangekondigd genaamd MyConnect50. De nieuwe MyConnect50 is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, maar het is tevens een cd-speler en radio. De gebruiker van een smartphone of tablet kan muziek via bluetooth aanbieden. Naar verwachting zal het apparaat in oktober op de markt komen.

Advance Paris MyConnect50: compact kastje met veel erop en eraan

Vorige week schreven wij  over de MC 100, een cd-receiver van het Duitse Magnat. De MyConnect50 lijkt het Franse antwoord op de Duitse MC 100. Beide apparaten zijn compacte kastjes voorzien van veel functies. De gebruiker hoeft alleen luidsprekers aan te sluiten. Het verschil? De MyConnect50 is ook voorzien van streamingfuncties (dat blijkt ook een beetje uit de naam) en bluetooth-connectiviteit. De MC 100 heeft dan weer DAB en DAB+ aan boord en dat heeft de MyConnect50 niet.

Advance Paris, een merk van Advance Acoustic, spreekt over een streamingversterker. De MyConnect50 kan twee keer 60 Watt leveren, maar we weten niet of dit aan vier Ohm of aan acht Ohm is. De MyConnect50 lijkt iets krachtiger dan de Magnat MC 100, maar beide apparaten zijn geen krachtpatsers. De MyConnect50 is duidelijk bedoeld voor een niet al te grote ruimte. Als de aangesloten luidsprekers een gemiddeld of hoog rendement hebben, zal het vermogen in de meeste gevallen wel voldoende zijn.

De MyConnect50 heeft streamingfuncties aan boord. Muziek kan met het breed geaccepteerde UPnP-protocol worden aangeboden, via een RJ45-aansluiting of via wifi. Internetradio is ook beschikbaar, evenals radiostations op de FM-band. DAB en DAB+ zijn niet aanwezig en dat heeft de MC 100 van Magnat wel.

De gebruiker heeft voorts de beschikking over een drietal analoge lijningangen, waarvan er één kan worden omgeschakeld naar een draaitafelingang. Digitale bronnen kunnen worden aangesloten via twee optische en één coaxiale S/PDIF-interface. De usb-poort op de voorzijde is bedoeld voor usb-opslagmedia. Mobiele apparaten zoals smartphones en tablets kunnen worden verbonden via een Advance Paris Bluetooth-dongle.

We zouden het bijna vergeten, maar de MyConnect50 kan ook cd’s afspelen en hij is ook voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting.

Advance Paris MyConnect50: prijs en leveringsinformatie

De MyConnect50 is leverbaar in het zwart. De frontplaat is van acryl. De bedieningsknoppen zijn zilverkleurig. De verkoopprijs moet nog bekend worden gemaakt. Naar verwachting zal de levering volgende maand beginnen.

MERK

EDITORS' CHOICE