NIEUWSMagnat

Magnat MC 100 CD-receiver: compact, compleet en voorzien van bluetooth

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft de MC 100 uitgebracht, een compact alles-in-één apparaat. In de relatief kleine kast is een tuner voor FM, DAB en DAB+ geplaatst, alsmede een cd-speler. Op de achterkant bevinden zich zowel analoge als digitale ingangen. Oh, en verbinden met bluetooth kan ook. In de loop van deze maand komt Magnat’s MC 100 op de markt.

Magnat MC 100: compact maar veelzijdig

De nieuwe MC 100 van het in Duitsland gevestigde Magnat is een compact hifisysteem dat door Magnat wordt gepresenteerd als alternatief voor een soundbar. Uiteraard zullen dan nog wel twee passieve luidsprekers aangesloten moeten worden, maar een tweetal luidsprekers met enige meters tussenafstand klinken inderdaad doorgaans ruimtelijker en beter dan een soundbar. Natuurlijk zal de MC 100 ook neergezet kunnen worden in een slaapkamer, werkkamer, tienerkamer of in een niet al te grote woonkamer. Wie van simpel en compact houdt, zou de MC 100 van dichtbij moeten bekijken, aldus Magnat.

Magnat MC 100: geïntegreerde versterker en uitgebreide tuner

De MC 100 is allereerst een geïntegreerde versterker die 25 Watt per kanaal kan leveren aan acht Ohm (35 Watt aan vier Ohm). Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz op -3 dB. Met een marge van +/- 0,5 dB is dat 20 Hz tot 20 kHz. De ruisvloer ligt dicht in de buurt van de -100 dB. De MC 100 is dus geen krachtpatser maar met een beetje gevoelige luidsprekers in een niet al te grote ruimte zou dit vermogen voldoende moeten zijn.

De MC 100 beschikt over een tweetal gewone cinch-lijningangen. Op het front is en 3,5-millimeter jackplug ingang gesitueerd. Een draaitafelingang is niet aanwezig, een subwoofer-uitgang wel. De gebruiker kan een enkele set luidsprekers aansluiten. Het front is voorzien van een 6,3 millimeter hoofdtelefoonaansluiting.

Liefhebbers van radio kunnen kiezen uit de FM-band, DAB en DAB+. De gebruiker kan 40 voorkeurstations vastleggen.

Magnat MC 100: DA-converter, cd-speler en bluetooth-connectiviteit

Magnat heeft één optische en één coaxiale digitale ingang geplaatst. De DA-converter kan signaal tot 24-bit/192 kHz verwerken.

De ingebouwde cd-speler is programmeerbaar en speelt ook cd-r, cd-rw, mp3 en wma af.

Muzieksignaal kan ook via bluetooth worden aangebonden. De MC 100 ondersteunt bluetooth 4.0 en aptX.

Magnat MC 100: afmetingen, prijs en leveringsinformatie

De MC meet 277 x 132 x 330 millimeter. Als de knoppen en aansluitingen worden meegerekend is dat 277 x 132 x 370 millimeter. Het gewicht is 5,8 kilogram. Een IR-afstandbediening wordt meegeleverd.

De MC 100 komt deze maand op de markt. Voor een bedrag van 649 euro wisselt hij van eigenaar.

 

 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE