NIEUWSMastersounD

Hifinesse gaat buizenversterkers van Mastersound distribueren

Hifinesse, de Nederlandse importeur van de audiomerken Gamut, Nordost, QRT en Trenner & Friedl, heeft per direct de buizenversterkers van het Italiaanse Mastersound in zijn portfolio opgenomen. Mastersound buizenversterkers zijn in principe gebouwd volgens single-ended / klasse A-technologie. Alle versterkers werken zonder enige negatieve feedback en zijn naar eigen zeggen op ambachtelijke wijze gebouwd.

Mastersound: buizenversterkers uit Italië

Mastersound maakt al sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw audioapparatuur en de buizenversterkers zijn dan ook gebaseerd op jarenlange ervaring. Alles wordt gefabriceerd en geassembleerd in de fabriek in Vicenza Italië volgens traditioneel vakmanschap.

De kwaliteit van een buizenversterker wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van de uitgangstransformator. Het speciale circuitprincipe van de MastersounD buizenversterkers wordt mogelijk gemaakt door de volledig onafhankelijk ontwikkelde en geproduceerde uitgangstransformatoren. De vermogensbandbreedte van deze transformatoren begint op een enkele hertz en reikt tot ver buiten de menselijke gehoorlimiet. Niet in de laatste plaats maakt deze hoge kwaliteit van de transformator het speciale geluid van de Mastersound buizenversterker.

De gebruikte buistypes zijn een aanvulling op de klassieke voorversterkerbuizen van de types ECC82 en 6SN7 en de eindversterkerbuizen van de types EL34, 845 en 300B. Door zich te concentreren op dit soort buizen, is langdurige beschikbaarheid en eventuele latere vervanging van buizen tegen redelijke courante prijzen gegarandeerd. Tegelijkertijd krijgt de geïnteresseerde luisteraar een breed spectrum aan verschillende geluidskarakteristieken. 

Naast de klassieke single-ended circuittechnologie zonder negatieve feedback in combinatie met de interne uitgangstransformatoren, worden de versterkers van Mastersound gekenmerkt door verdere eigen ontwerp kenmerken. Alle chassisdelen zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-magnetische staalplaten. De bedieningsknoppen zijn gemaakt van massief metaal. Alle bronapparaten zijn verbonden via hoogwaardige cinch-bussen, die afzonderlijk op de behuizing zijn geschroefd.

De BoX, Dueundici en Dueventi beschikken standaard over een MM-phonomodule voor het aansluiten van een platenspeler. Bij de Box is een RF afstandsbediening een optie maar op alle andere modellen word standaard een RF afstandsbediening meegeleverd. Er is al een Mastersound versterker vanaf 1.999 euro

“Wij zijn zeer blij dat we de Mastersound buizenversterkers toe hebben kunnen voegen en u de mogelijkheid geven om dit mooie product te kunnen beluisteren en eventueel aan te schaffen in Nederland,” aldus de persverklaring van Hifinesse, de Nederlandse importeur van Mastersound.

Meer weten? Kijk op de website van Hifinesse of de website van Mastersound.


EDITORS' CHOICE