NIEUWSBluesound

BluOS 3.0 biedt spraakbesturing en meer muziekdiensten voor alle BluOS-apparaten

Lenbrook International, het bedrijf achter onder andere de merken BlueSound en NAD, heeft vandaag een belangrijke update aangekondigd voor haar BluOS audioplatform. Dankzij de integratie van stembesturing, nieuwe muziekdiensten, een verbeterde firmware-update-interface voor apparaten met BluOS en een groot aantal nieuwe aangepaste integratiefuncties, blijft dit platform op het scherpst van de snede als het gaat om audiostreaming. De nieuwe firmware zal automatisch worden uitgerold naar alle Bluesound-streamingproducten, evenals BluOS-enabled apparaten van Bluesound, NAD Electronics en DALI.

BluOS 3.0: stembediening

BluOS heeft er specifiek voor gekozen spraakbesturing anders te implementeren dan andere platforms door de gebruiker min of meer vrij te laten in zijn keuze voor een stemassistent. Hierdoor heeft BluOS de flexibiliteit om agnostisch te blijven met betrekking tot welk stemassistentplatform is geïntegreerd, maar kunnen ook andere functies en gebruikerservaringen worden opgenomen, aangezien spraakbesturing een meer wijdverspreide en veelvoorkomende manier wordt voor consumenten om te communiceren met hun huiselektronica, aldus Lenbrook International.

Nadat Amazon Music in 2017 als streamingdienst was geïntegreerd, werd het Alexa-platform van Amazon gekozen als de eerste die BluOS 3.0 zou ondersteunen voor Engelstalige gebruikers in de VS, het VK en Australië. Exacte functionaliteit wordt door Amazon in elk territorium gedefinieerd, maar deze functies omvatten de mogelijkheid in de VS om lokale bestanden en alle BluOS-presets af te spelen, evenals afspeellijsten van de meeste van onze geïntegreerde muziekstreamingservices in alle drie de territoria. Dit vertegenwoordigt een rijkere stembesturingservaring dan concurrerende platforms momenteel kunnen bieden.

“Als premium product op de markt was het belangrijk dat we verder konden gaan dan de basisvaardigheden voor stembeheersing om echt luisterend gedrag van de muziek in de ervaring op te nemen en ervoor te zorgen dat consumenten de stemassistent konden gebruiken die zij zelf kozen,” zegt Andrew Haines, BluOS Product Manager. “Daarom is onze spraakbesturingsstrategie gebaseerd op vaardigheden en natuurlijk is de bonus van dit alles dat het ook betekent dat spraakbesturing achterwaarts compatibel is met alle bestaande BluOS-enabled apparaten.” Haines voegde ook toe dat naarmate feedback, nieuwe services en aanvullende opties beschikbaar komen, de spraakbesturingsfunctionaliteit verder zal worden verbeterd en geëvolueerd.

BluOS 3.0: home control integration

Slimme koppelingen met domotica is altijd een sterke component van het BluOS-platform geweest en versie 3.0 ziet een groot aantal diepere integraties met toonaangevende CI-bedieningsplatforms zoals Crestron, Control4 en RTI.

Integratie met Crestron blijft groeien en biedt nieuwe mogelijkheden voor domotica systeembouwers. Een selectie van NAD-producten zal als een van de eersten compatibel zijn met PYNG OS2, het toonaangevende Smart Home-besturingssysteem van Crestron, met de bijbehorende updates van stuurprogramma’s die zijn aangekondigd op de CEDIA Expo 2018 in San Diego, Californië.

Aanvullende Crestron-updates op BluOS omvatten ondersteuning voor vooraf ingestelde bedieningselementen, en RTI-installaties kunnen nu snel BluOS Enabled-apparaten toevoegen met de nieuwe Integration Designer APEX-module. Caseta Pro en RA2 Select voegen zich nu bij Radio RA2 en HomeWorks als gecertificeerde Lutron-integraties op het BluOS-platform.

NAD Electronics was ook een van de eerste merken die voortbouwde op het open API-platform van ELAN, nadat het eerder dit jaar een nieuwe driver had aangekondigd op de Integrated Systems Europe-beurs in Amsterdam. Het merk is blijven bouwen aan de open API en kondigt nu op CEDIA Expo 2018 de toevoeging aan van functies zoals toegang tot albumillustraties bij het bladeren door muziek via streamingdiensten zoals Tidal.

“We zijn verheugd om voortdurend de controle over de domotica uit te breiden met belangrijke partners zoals Crestron, RTI, ELAN en Lutron,” zegt Haines. “Het is ook een bewijs van de kracht van het platform in de home automation. Crestron selecteert ons immers als startpartner voor zijn aankomende PYNG OS2.”

BluOS 3.0: muziekservices

Nieuwe muziekservices in BluOS 3.0 omvatten Baidu, een van China's grootste muziekservices met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers en SoundMachine. SoundMachine, is een abonnementsservice voor muziek gericht op licht commerciële omgevingen met meer dan 10.000 locaties in 65 landen. SoundMachine biedt gebruikers volledige gelicenseerde toegang tot professioneel beheerde stations en de mogelijkheid om promotionele berichten te plannen.

“Samen met SoundMachine willen we commerciële bedrijven een gelicenseerde muziekoplossing bieden en het voor hen makkelijk maken om muziek af te spelen in wachtkamers, restaurants, winkels of andere locaties,” voegde Haines toe. “Nu kan een bedrijf zijn ruimte uitrusten met BluOS-compatibele producten en de complete service van SoundMachine rechtstreeks via de BluOS-app openen en bedienen, waardoor klanten en medewerkers een aangename omgeving vol muziek hebben.”

BluOS 3.0: eenvoudige set-up verbeteringen

Nieuwe gebruikers van BluOS zullen ook een meer gestroomlijnd set-up proces ervaren voor hun BluOS-enabled apparaten, en automatisch het nieuwe apparaat laten vragen om de nieuwste firmware op te halen voordat het apparaat op het netwerk wordt ingesteld. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten toegang hebben tot de nieuwste functies en configuraties en dat eindgebruikers sneller naar hun muziek kunnen gaan nadat het apparaat aan het netwerk is toegevoegd.

BluOS 3.0: wanneer beschikbaar?

Eind september wordt de gebruiker door BluOS automatisch gevraagd om de software op hun BluOS-enabled apparaten bij te werken naar versie 3.0 of hoger en de nieuwste BluOS-apps, versie 3.0 of hoger, voor smartphones, tablets en desktops te downloaden. Bezoekers van de CEDIA Expo 2018 krijgen de mogelijkheid om de nieuwe BluOS-updates te ervaren en te bekijken op de stand van Lenbrook International (standnr. 5435).

MERK

EDITORS' CHOICE