NIEUWSMcIntosh

McIntosh custom install producten debuteren op CEDIA Expo 2018

Het Amerikaanse McIntosh zal de komende CEDIA Expo in de Verenigde Staten aangrijpen om een nieuwe productlijn van custom install producten aan het publiek te tonen. McIntosh heeft kennelijk besloten om ook weer mee te willen doen op deze markt. De productlijn bestaat vooralsnog uit versterkers en luidsprekers voor plafondmontage of plaatsing in een muur.

McIntosh custom install producten

Het in de Amerikaanse stad Binghamton gevestigde McIntosh heeft opgemerkt dat zijn producten ook door installateurs worden gebruikt en geplaatst. Om die reden zal het bedrijf weer custom install producten uit gaan brengen. “We zijn verheugd dat we weer producten voor custom install doeleinden gaan produceren en leveren,”aldus Charlie Randall, CEO van McIntosh. “Veel van onze producten zijn door installateurs gebruikt in maatwerkoplossingen. We gaan nu weer producten maken die speciaal voor dit doel zijn gebouwd.”

Dan Wakefield, verkoopmanager voor Noord Amerika, voegt er nog aan toe: “de prestaties van de producten van McIntosh zijn legendarisch en gaan bijna zeventig jaar terug. We willen dit prestatieniveau ook beschikbaar maken voor custom install oplossingen.”

McIntosh MI254 en MI128: vierkanaals en achtkanaals versterker

De nieuwe MI254 is een vierkanaals versterker die 250 Watt per kanaal kan leveren. De achtkanaals MI128 levert 120 Watt per kanaal. Beide versterkers hebben schakelende eindtrappen (klasse D) die voorzien zijn van een overgedimensioneerde voeding. De afmetingen maken plaatsing in een 19-inch rek gemakkelijk. Beide versterkers hebben een hoogte van 2U en de draagbeugels aan weerszijden van het front zijn verwijderbaar voor het geval de versterkers niet in een rek zouden worden gehangen. Omdat de eindtrappen in klasse D werken, is de warmteontwikkeling minimaal en lawaaiige ventilatortjes zijn dan ook niet nodig.

Op het front zijn statusledjes te vinden. De MI254 heeft ook twee VU-meters waarvan de ene het gezamenlijk vermogen van kanaal 1 en 2 weergeeft en de andere het gezamenlijke vermogen van kanaal 3 en 4. De MI128 heeft op de achterzijde een volumeregeling en twee digitale ingangen. Uiteraard is ook een 12 Volt trigger ingebouwd, alsmede allerlei eigen techniek van McIntosh.

McIntosh muur- en plafondluidsprekers voor inbouw

De nieuwe muurluidsprekers zijn volledig gesloten. De woofers zijn ondiep om plaatsing in een muur mogelijk te maken. De conus van de woofers is gemaakt van koolstofvezel met randen van elastomeer. Het resultaat zou een lineair gedrag moeten zijn. De middentoner met een diameter van twee inch en de tweeters van 3/4 inch zijn dezelfde als in de luidsprekermodellen XR50 en XR100. De nieuwe custom install luidsprekers zijn belastbaar tot 250 Watt.

De luidsprekers zullen worden geleverd met bevestigingsmateriaal. De frontjes zijn magnetisch bevestigd en afneembaar. Desgewenst kunnen de frontjes geschilderd worden.

McIntosh custom install producten: prijzen en leveringsinformatie

De levering van de nieuwe producten zal in de herfst van 2018 beginnen. McIntosh heeft nog geen prijsinformatie bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE