Harman Kardon Citation: nieuwe lijn van slimme multi-room luidsprekers

Harman Kardon heeft een nieuwe productlijn van luidsprekers gelanceerd genaamd Citation. De nieuwe Citation-productlijn bestaat uit vier slimme draadloze luidsprekers, een paar slimme vloerstaanders, twee surround-luidsprekers, een slimme soundbar en een subwoofer. De luidsprekers kunnen afzonderlijk worden gebruikt, maar de gebruiker kan ook een 5.1 surroundsysteem neerzetten. Het publiek op de IFA in Berlijn heeft de luidsprekers als eerste mogen zien. In oktober 2018 zou de levering moeten beginnen. 

Harman Kardon Citation: multi-room en spraakbesturing

De Citation-serie van Harman Kardon vertegenwoordigt 'baanbrekende luidsprekertechnologie door een combinatie van een akoestisch ontwerp dat een opmerkelijke geluidskwaliteit produceert met geavanceerde technologieën zoals Google Assistant, een LCD-aanraakscherm met een hoge resolutie en ingebouwde Chromecast-technologie. De Citatiion-productlijn vertegenwoordigt dus de thuisluidsprekers van de volgende generatie', aldus Harman Kardon.

De luidsprekers worden gekenmerkt door het industriële ontwerp, dat wordt benadrukt door elementen zoals de elegante aluminium afwerking. De nobele en elegante look wordt vooral benadrukt door de grijze of zwarte stof van Kvadrat, de Europese marktleider op het gebied van akoestische stoffen, die ook vuilafstotend en vlamwerend is. Met dit tijdloze ontwerp combineert Harman Kardon zijn expertise op het gebied van sound engineering met de stijl en elegantie van Kvadrat.

De Citation-serie moet een dynamische luisterervaring bieden met de optie om de luidsprekers afzonderlijk te gebruiken of als een 5.1 surround sound-systeem. Met de multi-room functie kan het geluid vanuit elke kamer bediend worden, of de muziek nu uit één bron komt of dat verschillende muziekstukken in verschillende kamers worden afgespeeld.

Voorts zijn de familieleden van de Citation-familie voorzien van de Google-assistent. Met de spraakbediening van Google is het streamen van actuele en populaire muziek snel en efficiënt, volgens Harman Kardon. Met intelligente stembesturing kunt u dingen doen als planningsherinneringen, takenlijstjes, het weerbericht opvragen of slimme huisautomatisering. Google’s assistent wordt overigens nog niet overal ondersteund.

Daarnaast hebben Harman Kardon Citation luidsprekers ingebouwde Google Chrome Cast-technologie die kan worden geopend in HD-kwaliteit met ondersteuning van meer dan 300 audio en video streamingdiensten.

Harman Kardon Citation: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de levering in de komende maand oktober van start gaan. De prijzen van de familieleden van de Citation-familie zijn als volgt:

  • One (monitormodel): 199 euro per stuk
  • 100 (monitormodel): 299 euro per stuk
  • 300 (monitormodel): 399 euro per stuk
  • 500 (monitormodel): 649 euro per stuk
  • BAR (soundbar): 999 euro per stuk
  • SUB (subwoofer): 799 euro per stuk
  • TOWER (vloerstaander): 2.499 euro per paar
  • Surround (surround): 499 euro per paar

 

 

 


EDITORS' CHOICE