NIEUWSStax

Stax SR-L300: instapmodel elektrostatische hoofdtelefoon

Sinan Kökbugur | 03 september 2018 | Fotografie Fabrikant | Stax

De Japanse bouwer van elektrostatische hoofdtelefoons Stax heeft de SR-L300 geïntroduceerd, de goedkoopste elektrostatische hoofdtelefoon in het portfolio van het bedrijf. Voor de goede orde, een elektrostatische hoofdtelefoon heeft een speciale versterker nodig, maar vanzelfsprekend kan Stax die ook leveren. 

Stax SR-L300: elektrostatische hoofdtelefoon

Het in Japan gevestigde Stax vond 's werelds eerste elektrostatische hoofdtelefoon uit in 1960. Elektrostaten werken als di-polen, het geluid komt naar voren en naar achteren en vereist om die reden een echt "Open Air" kooiachtig oorschelpontwerp zonder oppervlak om het ontstaan van backwave interferentie te voorkomen.

De Stax SR-L300 heeft een Push-Pull elektrostatisch ovaal geluidselement met een behuizing van het Open-Air-type. De nieuwe hoofdtelefoon heeft een frequentierespons van 7 Hz tot 41 kHz en een capaciteit van 110 pF (inclusief kabel). De gevoeligheid is 101 dB / 100V rms 1 kHz. Max SPL is 112 dB en de voorspanning is 580V DC. De oorkussens zijn van synthetisch leer en worden geleverd met een OFC parallelle zesstrengs, low-capacity brede kabel van 2,5 meter lang.

Alle Stax-modellen moeten worden gekoppeld aan een bijpassende DC Bias-generator / versterker om het elektrostatische veld te genereren en het audiosignaal aan de stators af te geven.

Stax SR-L300: prijs en leveringsinformatie

De Stax SR-L300 is te koop voor een prijs van 450 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE