Marshall vernieuwt draadloze luidsprekers en voegt spraakassistenten toe

Het Amerikaanse Marshall, de befaamde maker van gitaarversterkers en, meer recentelijk, schattige bluetooth-luidsprekers die lijken op gitaarversterkers, heeft aangekondigd dat er een hele reeks nieuwe apparaten in de pijplijn zitten. De line-up bevat vernieuwingen van zowel de Acton- als de Stanmore-speakers die elk ondersteuning voor Amazon Alexa bevatten en in de herfst beschikbaar komen. Versies met de Google Assistent volgen later dit jaar. 

Marshall Acton II en Stanmore II: toevoeging van spraakassistenten

In februari 2018 heeft het Amerikaanse Marshall zijn eerste wifi-luidsprekers uitgebracht genaamd Acton, Stanmore en Woburn. De Acton en Stanmore krijgen een opvolger, aangeduid met een Romeinse “II”. Ook de Acton II en Stanmore II markeren een debuut van Marshall, maar dan op de markt van de slimme luidsprekers.

De twee luidsprekers lijken qua grootte op elkaar, maar de Stanmore II is aanzienlijk zwaarder. Beide hebben de kenmerkende rock-en-roll stijl van Marshall met vinyl coatings en goudkleurige accenten. Volgens Marshall klinken de luidsprekers best aardig. Ze zijn voorzien van klasse D-versterkers, een bass-reflex kast en aangepaste drivers ontworpen om een gebalanceerde en dynamische respons te bieden, aldus Marshall.

Er zijn twee afzonderlijke modellen van elk voor verschillende stemassistenten, waarbij de Alexa-versies als eerste zullen worden geleverd. De versie met de Google-assistent zal later verschijnen op een nog niet gespecificeerde datum.

Marshall Acton II en Stanmore II: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Stanmore II zal verkrijgbaar zijn vanaf 2 oktober 2018. Bestellingen worden echter nu al aangenomen. De Acton II zal te koop zijn vanaf 9 november, maar bestellingen kunnen vanaf 2 oktober worden geplaatst. De Acton II wisselt voor net geen driehonderd euro van eigenaar en de Stanmore II doet dat voor net geen 400 euro.

Kennelijk wil Marshall ook zijn voorraad van de voorgaande modellen kwijt want deze staan met een aanzienlijke korting aangeboden op Marshall’s website.


EDITORS' CHOICE