NIEUWSTeufel

Teufel geeft zijn Ultima-luidsprekers een make-over

Zes jaar na de introductie heeft de Duitse luidsprekerbouwer Teufel de Ultima-productlijn herzien, de populairste luidsprekerreeks. Alle luidsprekers uit de Ultima-reeks zijn met grote zorg en aandacht herzien, met behoud van de geluidskwaliteit. Net als voorheen omvat de Ultima-reeks een staande luidspreker (Ultima 40), een boekenplankluidspreker (Ultima 20), een centerspeaker (Ultima Center) en een actieve staande luidspreker (Ultima 40 Active). De herziene reeks kenmerkt zich door subtiele verbeteringen en een fraai opgewaardeerd design. Aan de prijs is echter niets veranderd.

Teufel Ultima: Teufel legt de lat hoger bij gelijkblijvende prijs

“Het was een hele opgave”, zegt Markus Romeis, hoofd ontwikkeling bij het Duitse Teufel. “Aan de ene kant wilden we onze evergreen Ultima moderniseren en aan de andere kant wilden we alles wat Ultima zo bijzonder maakt behouden.” De meest opvallende veranderingen hebben betrekking op het uiterlijk. De karakteristieke designtaal is behouden gebleven. De voorheen licht glanzende folie van de behuizing heeft plaats gemaakt voor een matte lakafwerking. Hetzelfde geldt voor het front, dat in de nieuwe uitvoering eveneens mat is afgewerkt. “We zijn bijzonder tevreden met het nieuwe design”, aldus Markus Romeis. “Maar hoeveel we ook veranderd hebben, de nieuwe luidsprekers zijn duidelijk echte Ultima’s.”

Teufel Ultima 40 Active: actieve vloerstaander met bluetooth

“Met name de staande luidspreker Ultima 40 is in alle opzichten een legende. Dat is evenzeer te danken aan zijn markante uiterlijk als aan zijn krachtige geluid”, zegt Sascha Mallah, de CEO van Teufel. “Met de toevoeging van een actieve staande luidspreker met bluetooth aan onze reeks zijn we twee jaar geleden begonnen om staande luidsprekers opnieuw populair te maken onder jongeren. Uiteraard speelt zeker bij deze doelgroep de uitgesproken faire prijs een grote rol bij het succes van de reeks.”

De Ultima 40 Active kreeg eveneens een make-over en werd uitgebreid met diverse nieuwe functies. Zo heeft Teufel de grootste wens van klanten ingelost door de actieve vloerstaander te voorzien van een display dat ook op afstand goed afleesbaar is.

Teufel Ultima: eigenschappen in vogelvlucht

  • Ultima 40: passieve drieweg vloerstaander voorzien van twee woofers met hoog belastbaarheid
  • Ultima 20: passieve tweeweg monitorluidspreker die als stereoset of achterluidspreker kan worden ingezet voor thuisbioscoopsystemen
  • Ultima 40 Active: actieve drieweg vloerstaande luidspreker met bluetooth, aptX en hdmi voor perfect televisiegeluid, voor het eerst uitbreidbaar tot een 4.0- of 4.1-surround set
  • Ultima Surround: het populairste thuisbioscooppakket van Teufel, bestaande uit één paar Ultima 40-luidsprekers, één paar Ultima 20-luidsprekers, de nieuwe Ultima centerspeaker en de krachtige subwoofer T10
  • Nieuwe combinaties: ook de audiosystemen Ultima 20 Kombo (voorheen Kombo 42) en Ultima 40 Kombo (voorheen Kombo 62) zijn met de nieuwe Ultima-luidsprekers uitgerust, evenals diverse surround sets van Teufel
  • De Ultima 20, 40 en 40 Active zijn zowel in een witte als zwarte uitvoering verkrijgbaar
  • Alle passieve Ultima-luidsprekers en -sets kunnen per direct bij voorinschrijving worden besteld via www.teufelaudio.nl en worden naar verwachting eind september 2018 geleverd.

 

Teufel Ultima: prijzen, uitvoeringen en beschikbaarheid

De boekenplankluidspreker Ultima 20 (249,99 euro per paar) en vloerstaande luidspreker Ultima 40 (499,99 euro per paar) kunnen per direct worden besteld via www.teufelaudio.nl. Hetzelfde geldt voor de Ultima 40 Surround 5.1-set, het populairste surround systeem van Teufel (999,99 euro).

De nieuwe versie van de Ultima 40 Active zal naar verwachting nog voor kerst 2018 verkrijgbaar zijn voor een prijs van 799,99 euro. Alle Ultima-luidsprekers zijn in zowel een witte als zwarte uitvoering verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE