NIEUWSSonos

Sonos onthult de nieuwe Amp en kondigt samenwerking met Sonance aan

Het Amerikaanse Sonos heeft vandaag de nieuwe Amp onthuld op de IFA audiobeurs in Berlijn. Deze Amp, uitsluitend verkrijgbaar in zwarte uitvoering, is een versterker die opgenomen kan worden in het Sonos ecosysteem genaamd SonosNet. Voorts is Sonos een samenwerkingsverband aangegaan met Sonance, bouwer van inbouwluidsprekers. Bij de samenwerking met marktleider Sonance ligt de focus op inbouwspeakers die Sonos Amp aanvullen. Sonos heeft het ontwerpersplatform nu geheel geopend en nieuwe bedienings-API's toegevoegd. De AMP zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf februari 2019.

Sonos Amp: nieuwe versie met een verdubbeling van het vermogen

Vandaag onthulde het Amerikaanse Sonos de geheel nieuwe Sonos Amp, een hub voor home-audio die traditionele bekabelde luidsprekers voorziet van geluid uit bijna elke bron en deze luidsprekers in het draadloze home ecosystem van Sonos integreert. De nieuwe Amp moet twee keer zo krachtig zijn als zijn voorganger (genaamd Connect:Amp), ondersteunt Apple's AirPlay 2 en meer dan 50 streamingservices, en is voorzien van een HDMI ARC-poort voor tv's. Het apparaap wordt in februari 2019 wereldwijd op de markt gebracht voor net geen 700 euro, en voor professionele audio-installateurs in de VS en Canada al vanaf 1 december 2018.

De Amp voorziet tot vier speakers van 125Watt per kanaal. Geïntegreerde HDMI- en lijningangspoorten maken het mogelijk dat tv's, draaitafels, cd-wisselaars en andere audiocomponenten gemakkelijk op de Amp aangesloten kunnen worden en zo deel uitmaken van het Sonos-systeem.

De hardware werd expliciet ontwikkeld om het Sonos-softwareplatform meer vermogen te geven. Nieuwe updates voor het platform zorgen ervoor dat installateurs Amp gemakkelijk in geïntegreerde smart home-systemen kunnen inpassen, waaronder ook in smart verlichting en centrale bedieningssystemen. Verder is Amp compatibel met AirPlay2 zodat muziek en andere audio van elk willekeurig iOS-apparaat draadloos via Amp kan worden afgespeeld. En wanneer Amp draadloos is aangesloten op een speaker die Amazon Alexa ondersteunt, zoals de Sonos One of Beam, kan hij in de toekomst ook via spraakopdrachten bediend worden. Tot slot zal Amp, net als alle andere Sonos-apparaten, in de loop van de tijd nieuwe functies, diensten en integraties krijgen, door middel van gratis software-updates.

“De groei van het sonic internet - het samenkomen van betaalde streaming, de smart home en kunstmatige intelligentie via spraaktechnologieën - is de drijfveer achter alles wat we bij Sonos doen”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Hoewel plug-and-play-opties zoals Sonos Beam en Sonos One een belangrijke rol spelen, zijn kwalitatief hoogwaardig geluid uit inbouwspeakers en een makkelijke integratie met verlichting en smart home-bediening net zo belangrijk. Voor het ontwerp en de ontwikkeling van Amp hebben we goed geluisterd naar professionele installateurs, met als resultaat een veelzijdig product dat een centrale plaats inneemt in de smart home-geluidservaring.”

Sonos Amp: productdetails

 • "Meer power. Meer mogelijkheden. Met maar liefst 125 Watt per kanaal voorziet Amp zelfs de meest veeleisende speakers van meer vermogen. Nu kun je wel vier speakers aansluiten in plaats van twee.
 • Geniet van muziek, tv en meer. Amp heeft een HDMI ARC-poort en een ingang voor een extra geluidsbron, of je nu luistert via vloerstaanders, geïntegreerde home-cinema of via een draaitafel.
 • Geef je home-cinema sound power. Gebruik Amp om stereogeluid aan je televisie toe te voegen. Gebruik deze hub om draadloze achterspeakers toe te voegen aan een Sonos home-cinema-installatie. Of twee Amps voor surround sound.
 • Stream alles. Luister naar muziek, podcasts, radio, luisterboeken en meer. Je kunt ook alle muziek die op een computer of andere apparaten is opgeslagen afspelen.
 • Werkt met Airplay. Met Amp gebruik je AirPlay2 om het geluid van je iPhone of iPad naar de speakers van je home sound system te sturen.
 • Kies hoe je alles wilt bedienen. Gebruik de Sonos-app op een telefoon of tablet, de afstandsbediening van de tv, toetsenborden, AirPlay 2, of gebruik, in de toekomst, stembediening met een speaker die Amazon Alexa ondersteunt.
 • Meer manieren om de ervaring te personaliseren. Nieuwe API's en diepere integraties met de partners van het Sonos-platform zorgen voor een naadloze smart home-bediening.
 • Draadloos. Of niet. Geniet van een robuuste en betrouwbare wifi-prestatie of sluit Amp aan op een ethernetkabel en schakel de wifi simpelweg uit in de Sonos-app.
 • Stereo- of dubbel monogeluid. Of je de hem nu configureert voor een open ruimte of een speciale luisterkamer, met Amp creëer je de beste ervaring.
 • Ontworpen voor betrouwbaarheid. Amp heeft een centrale warmteafleider, luchtingangen en een gescheiden eindtrap: gebouwd om koel te blijven en genoeg power te leveren.
 • Verbazingwekkend zuiver geluid. Directe digitale input maakt analoge conversie overbodig zodat je een helder, onvervormd geluid krijgt als je muziek streamt of naar de tv luistert.
 • Speakeraansluitingen op maat. Een paar bekabelde verbindingen voor de linker- en rechterkanalen staat garant voor prestaties van hoge kwaliteit. Bovendien hebben ze een standaard diameter zodat je ze kunt verwijderen en je eigen banaanstekkers kunt gebruiken."

 

Sonos en Sonance: 'samenwerking voor zuiver geluid'

Sonos en marktleider in inbouwspeakers Sonance hebben aangekondigd samen te werken aan een serie van drie inbouwspeakers - voor bevestiging in de muur, in het plafond en voor buiten - die in combinatie met de nieuwe Sonos Amp via software over extra functionaliteit beschikken.

Deze samenwerking zal resulteren in een volledig aanbod aan professioneel geïnstalleerd geluid door inbouwspeakers. Sonos' Trueplay speaker tuning zal exclusief worden ingezet om te zorgen voor het beste geluid in elke ruimte, en dat in aanvulling op de voordelen van het softwareplatform van Sonos. De producten, die door Sonos zullen worden aangeboden en verkocht, worden begin 2019 op de markt gebracht.

Sonos Amp: open platform voor ontwikkelaars en nieuwe bedienings-API's

Vanaf het begin was Sonos een platformbedrijf, met als doel gebruikers een keuzevrijheid te bieden. Om te beginnen met een open benadering van muziekservices, wat later uitgebreid werd naar het ondersteunen van tientallen extra partners op het gebied van content en bediening, waaronder spraakassistenten.

Vanaf begin september zal Sonos het ontwikkelaarsplatform verder ontwikkelen door het open te maken voor alle potentiële partners, en zal Sonos tevens een nieuwe set bedienings-API's toevoegen. Hierdoor kan Sonos gemakkelijker in een smart home geïntegreerd worden. 

Het platform zal blijven uitbreiden met nieuwe API's waarmee partners hun integraties met Sonos kunnen blijven vernieuwen. Nieuwe bedienings-API's en functionaliteit geven de gebruikers een betere ervaring, vooral degenen die een geïntegreerd bedieningssysteem hebben, zoals Control4 en Creston.

Sonos Amp: koppeling met apparaten van derden

 • Lijningang wisselen (voor zowel analoog als home-cinema), zodat de lijningangscomponenten binnen de bedieningsinterface van een externe aanbieder kunnen worden geselecteerd.
 • Volume pass-through voor een eenvoudigere en beter voorspelbare volumeregeling.
 • De mogelijkheid om Sonos-afspeellijsten toe te voegen vanuit een interface van een ander bedrijf.
 • In een previewfase, is er de mogelijkheid om via Sonos-speakers berichten en meldingen te ontvangen van apparaten van derden, zoals een deurbel.

Sonos zal partners gaan uitnodigen om een certificering en de badge met 'Works with Sonos' te verkrijgen. De badge laat Sonos gebruikers weten dat bedrijven die ons platform verder uitbouwen en innoveren, voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Sonos. Wie geïnteresseerd is kan naar het ontwikkelaarsportaal gaan op https://developer.sonos.com/ om verder te bouwen op het Sonos-platform.


EDITORS' CHOICE