NIEUWSQuad

Quad Artera Play Plus: meer functies voor minder geld

Sinan Kökbugur | 26 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Quad

Het Britse audiobedrijf Quad heeft een nieuwe versie van de Artera Play uitgebracht. De originele Artera Play is een cd-speler tevens DA-converter tevens voorversterker in één kast. De nieuwe Artera Play Plus voegt daar bluetooth-connectiviteit aan toe, alsmede een hoofdtelefoonaansluiting. Ondanks het feit dat functies zijn toegevoegd is de prijs van de Artera Play Plus lager dan van de originele Artera Play. 

Quad Artera Play Plus: verbeteringen en meer functies voor minder geld

Het in Groot-Brittannië gevestigde Quad heeft de in 2015 gelanceerde Artera Play een upgrade gegeven resulterend in de Artera Play Plus. Aan de cd-speler/DA-converter/voorversterker is bluetooth-connectiviteit en een apart aangestuurde hoofdtelefoonaansluiting toegevoegd.

De bluetooth-verbinding ondersteunt aptX en Quad springt duidelijk in op de vraag van gebruikers van smartphones, tablets en computers. Het hart van de DA-converter is een ESS Sabre32 Reference DAC die PCM-signaal tot 32-bits/384 kHz kan verwerken en tevens DSD64/128/256. De gebruiker kan kiezen uit een viertal filterinstellingen. CD’s worden ingeladen via een slot-loading mechaniek.

De voeding van de Artera Play Plus heeft een grotere ringkerntransformator gekregen met meer onafhankelijke voedingslijnen. De volumeregeling is analoog maar wordt wel digitaal aangestuurd. De gebruiker kan kiezen voor een XLR- of cinch-verbinding met zijn eindversterker. Ook is voorzien in een optische en coaxiale uitgang voor wie een andere DA-converter zou willen gebruiken. Aan ingangen geen gebrek. De gebruiker heeft twee optische, twee coaxiale en een usb-ingang (type B) tot zijn beschikking en daarnaast nog twee gewone analoge cinch-ingangen. Een phono-ingang is niet aanwezig.

De koelribben aan weerszijden van de kast zijn CNC-gefreesd en de bovenkant is gemaakt van een dikke glasplaat. Het OLED-display op het front heeft aanraaktoetsen maar een IR-afstandbediening wordt natuurlijk ook meegeleverd.

Quad Artera Play Plus: prijs en leveringsinformatie

De Quad Artera Play Plus zal leverbaar zijn met een naar keuze zilverkleurige of zwarte frontplaat. We weten nog niet wanneer de levering in Nederland zal starten en voor welke prijs. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 1.200 Britse ponden. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en het lokale BTW-tarief.EDITORS' CHOICE