NIEUWSDenon

Denon presenteert PMA-800NE, DNP-800NE en DCD-800NE

Sinan Kökbugur | 24 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Denon

Denon heeft de 800NE-productlijn aangekondigd en zet daarmee naar eigen zeggen een nieuwe standaard voor betaalbare audiocomponenten waarin hoogwaardige technologieën worden gecombineerd met de allernieuwste functies om subliem geluid en gebruiksgemak te bieden. De serie bestaat uit de PMA-800NE versterker, de DNP-800NE netwerkspeler en de DCD-800NE cd-speler, en biedt de geroemde audioprestaties van Denon die het resultaat zijn van zeer gedegen inhouse onderzoek en ontwikkeling, die weer kan putten uit de technologie van de topmodellen van het bedrijf. De apparaten zullen in september 2018 hun weg naar de winkel vinden.

Denon PMA-800NE: geïntegreerde stereoversterker

De nieuwe PMA-800NE van het Japanse audiomerk Denon profiteert van al het werk dat aan de ontwikkeling van Denons de veel duurdere high-end PMA-2500NE is voorafgegaan om hoogwaardige audiokwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden. De Single-Push-Pull-versterkerschakeling van Denon geeft maximaal 50 Watt vermogen per kanaal aan acht Ohm (85 Watt aan vier Ohm) en biedt buitengewone geluidskwaliteit waarbij het hoge vermogen met zorg wordt uitgebalanceerd voor een opvallende dynamiek met verfijnde muzikale details, aldus Denon.

De complexiteit van moderne systemen zal geen problemen opleveren door zowel analoge als digitale ingangen, inclusief een ingebouwde phono-trap. De gebruiker kan met een knopje op het front kiezen voor een mm-element of mc-element.

Audio met hoge resolutie is mogelijk dankzij vier digitale ingangen, drie optische en één coaxiale. De interne DA-converter is compatibel met alle gangbare bestanden tot 24-bits/192 kHz. Het digitale gedeelte kan uitgezet worden voor minimale storing bij het beluisteren van analoge bronnen, en als de microprocessor niet in gebruik is, dan wordt deze uitgeschakeld voor het best mogelijke geluid.

Denon DNP-800NE: netwerkspeler met LAN, wifi en bluetooth

De DNP-800NE netwerkaudiospeler kan bestanden afspelen die op het thuisnetwerk staan opgeslagen en opent een hele wereld aan streaming en online muziek met streamingdiensten zoals Spotify, Napster, SoundCloud, Deezer, Tidal, TuneIn Internetradio en meer. Muziek vanaf draagbare apparaten kan beluisterd worden via een draadloze Bluetooth of Apple’s AirPlay 2-verbinding.

De DNP-800NE gebruikt Denon’s gepatenteerde Advanced AL32 Processing Plus om de meest vloeiende en nauwkeurigste analoge golfvorm uit de digitale muziek te halen. Door plaatsing van een 32-bit/192kHz Burr Brown PCM1795-omzetter kan een grote selectie audiobestanden afgespeeld worden. De speler kan zowel overweg met lossy formaten zoals mp3, WMA en AAC, als met lossless formaten zoals ALAC, WAV, FLAC HD (tot 24-bits/192 kHz) en DSD 2.8/5,6MHz met gapless playback van DSD, WAV, FLAC en ALAC via netwerkstreaming en usb.

Dankzij de ingebouwde HEOS-technologie kan de DNP-800NE gecombineerd worden met andere apparaten die HEOS ondersteunen, zoals draadloze speakers en vele Denon-componenten, om een groot multiroom muzieksysteem te creëren voor muziek door het hele huis. Alles wordt via een smartphone/tablet bediend met de gratis HEOS-app of met Alexa stembediening om in te stellen waar de muziek speelt, het volume en welke tracks. Op dit moment wordt Alexa overigens nog niet ondersteund in Nederland en België. De DNP-800NE biedt zowel een vaste als een variabele analoge uitgang om volumecontrole via de Heos-app mogelijk te maken als het aangesloten is met een eindversterker of actieve speakers. Via de optische digitale uitgang zou een externe DA-converter gebruikt kunnen worden.

Denon DCD-800NE: cd-speler met usb-ingang

De DCD-800NE cd-speler heeft dezelfde Denon Advanced AL32 Processing Plus als de DNP-800NE en kan daarom zowel cd- als high-res audio optimaal tot zijn recht doen komen. Opslagmedia kunnen via een USB-ingang aangesloten worden en de muziek kan afgespeeld worden met 192 kHz/24-bits hoge resolutie en DSD (2,8/5,6 MHz).

De speler heeft net als alle componenten uit de 800NE-serie een trillingsbestendige constructie met zorgvuldig geselecteerde componenten langs het hele signaalpad, met de nadruk op het ontwerp van de voeding en een Pure Direct-modus. Zo wordt het zuiverste geluid bereikt.

De Denon 800NE-serie in het kort:

  • Nieuw ontworpen lijn om de functionaliteiten en de geluidskwaliteit van de topmodellen van Denon aan te bieden voor een betaalbare prijs.
  • PMA-800NE: geïntegreerde versterker met 85W per kanaal(4ohm) en hoge kwaliteit phono-ingang MM/MC, analoge lijningangen en 4 digitale ingangen met een capaciteit van 192 kHz/24-bits.
  • DNP-800NE: Netwerkspeler met PCM 24-bit/192 kHz en DSD 2,8/5,6 MHz streaming, en toegang tot online services zoals Spotify, Deezer, Napster, Soundcloud, Tidal en TuneIn radio. AirPlay 2 en Bluetooth. HEOS-integratie voor draadloze multiroom audio met andere apparaten die HEOS ondersteunen, en (op termijn) Amazon Alexa Stembediening.
  • Speciale analoge uitgangen met vast en variabel niveau voor eindversterkers/actieve speakers.
  • DCD-800NE: cd-speler met USB Type A ingang geschikt voor het afspelen van content tot 192 kHz/24-bits en DSD 2,8/5,6 MHz.
  • Advanced AL32 Processing Plus (DCD-800NE/DNP-800NE) voor een vloeiend en uiterst gedetailleerd geluid met cd-kwaliteit en hoge resolutie.
  • Trillingsbestendige constructie voor minimale trillingen en maximale audioresolutie.
  • App-bediening van DCD-800NE/PMA-800NE via DNP-800NE en HEOS-app, of alles onder controle met slechts één meegeleverde afstandsbediening.
  • Verkrijgbaar in zwarte en premium zilveren uitvoering.

 

Denon 800NE-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

Alle componenten zijn vanaf september 2018 verkrijgbaar. De PMA-800NE  en de DNP-800NE zullen ieder net geen 500 euro per stuk kosten. De DCD-800NE zal voor een bedrag van net geen 400 euro van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE