Wireworld Sphere hdmi-kabel voldoet zelfs tot 30 m lengte aan HDMI 2.0

Het Amerikaanse kabelmerk Wireworld Cable Technology heeft een nieuwe hdmi-kabel uitgebracht genaamd Sphere. De nieuwe Sphere hdmi-kabels van Wireworld voldoen volledig aan de hdmi 2.0-norm, ongeacht de kabellengte of de combinatie van aangesloten systemen. Ook heeft het bedrijf stroomkabels uitgebracht met een IEC-C7 connector. De nieuwe kabels zijn in de loop van deze maand augustus leverbaar.

Wireworld Sphere Sphere hdmi-kabel: bruikbaar tot 30 meter lengte

De nieuwe Sphere hdmi-kabel van het in 1992 door David Salz opgerichte Wireworld Cable Technology garandeert altijd de maximale audio- en videokwaliteit (o.a. 18 Gbps, 4K/60, deep color, HDR, multistream audio) en dat maakt de Sphere uniek. De kabels vanaf zeven meter gebruiken hiervoor de HD Bridge Active-chip-technologie. Deze zorgt er voor dat elke combinatie van systemen en kabels optimaal met elkaar 'matcht'.

Door de grote variatie, zowel in kwaliteit als leeftijd van de huidige hdmi-chips levert het aansluiten van twee verschillende systemen vrijwel nooit de maximale kwaliteit. Wireworld heeft na lang onderzoek de oplossing gevonden: de HD Bridge Active-chip geïntegreerd in de kabel. Deze chip 'matcht' onder alle omstandigheden twee willekeurige hdmi-systemen perfect. Alleen zo is de dataoverdracht altijd optimaal. De actieve connector komt aan de kant van het beeldscherm. De voedingskabel komt op een USB-aansluiting van het beeldscherm: simpel.

Daarnaast garanderen de vier volledig gescheiden 12 Gbps-kanalen van de chip onder alle omstandigheden de overdrachtsnelheid van 18 Gbps. De kabels gebruiken daarnaast bekende Wireworld-technologieen zoals Uni-Path en OFC.

De Wireworld Sphere HDMI-kabels zijn vanaf augustus leverbaar in twaalf lengtes. De verkoopprijs per kabel (per stuk, incl. BTW) is inclusief gemonteerde OFC-connectors en loopt van 55 euro (0,6 meter) tot 1.200 euro (30 meter).

Wireworld Mini Power Conditioning Cords met IEC-C7 connector

Van de kabels genaamd Stratus, Aurora en Electra Power Conditioning Cords introduceert Wireworld speciale miniversies voor apparaten met IEC-C8B-aansluiting. Deze Mini's hebben dezelfde uitstekende eigenschappen voor een maximaal schone netspanning. Alle kabels gebruiken Wireworld-technologieen zoals verzilverde connectors, Composilex-isolatie en FluxField-topologie, maar verschillen in het geleidermateriaal. De Mini-Stratus gebruikt OFC, de Mini-Aurora verzilverd OFC en de Mini-Electra OCC-7N.

De Wireworld Mini Power Conditioning Cords zijn vanaf augustus leverbaar in de lengtes 1, 1.5 en 2 meter. De verkoopprijzen zijn (1 meter per stuk, incl. BTW): Mini-Stratus 89 euro, Mini-Aurora 149 euro en Mini-Electra 169 euro.

EDITORS' CHOICE