NIEUWSMarantz

Marantz NA6006 netwerkspeler aangekondigd

Rob Nijman | 23 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Marantz heeft de NA6006 aangekondigd, een hi-res streaming-muziekspeler die toegang biedt tot lokaal opgeslagen muziek en online streamingdiensten en gepositioneerd wordt als de perfecte combi met de CD6006 cd-speler en de PM6006 geïntegreerde versterker. 

De NA6006 bouwt voort op de ontwikkeling van de 'complete digitale muziekbron' ND8006 en Marantz' paradepaardje, de SA10-speler. 'De Marantz' expertise op het gebied van digitale audio is nu nóg betaalbaarder en geeft gelijktijdig het genieten van muziek een geheel nieuwe dimensie.'

Je kunt muziek – met WiFi of ethernet – afspelen via het thuisnetwerk of via USB-opslagapparaten tot 192kHz/24 bits, in formaten als FLAC, WAV, Apple Lossless en DSD 2,8/5,6MHz. Dankzij die netwerkconnectiviteit (dual-band WiFi, voor drukke netwerkomgevingen) is het mogelijk toegang te krijgen tot allerlei streamingdiensten zoals TuneIn internetradio, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, et cetera.

De NA6006 biedt daarnaast technologieën voor het draadloos afspelen en delen muziek: met Bluetooth kan muziek worden gestreamd van telefoons, tablets en computers, met Apple AirPlay2 kan content van Apple Music gelijktijdig naar meerdere apparaten worden gestreamd en kan het geluid van diensten zoals YouTube en Netflix van elke iPhone, iPad, Mac of Apple TV naar compatibele producten worden gestreamd. Het streamen van muziek van Apple iPhones, iPads en computers kan ook met Siri worden bediend. Geïntegreerde HEOS multiroomfunctionaliteit maakt het bovendien mogelijk om muziek te delen naar en ontvangen van andere HEOS apparaten uit de Sound United-reeks, te bedienen met de HEOS app voor Android en iOS.

Net als bij de grotere broers waar de techniek van afgekeken is, is voor de NA6006 gebruikgemaakt van Marantz' HDAM-technologie (Hyper-Dynamic Amplifier Module), ESS9016 Sabre digitaal-analoogconversie van audiofiele kwaliteit, een dubbele kristalklok en Marantz Musical Digital Filtering (afgeleid van het paradepaardje de SA10-speler en met twee filterinstellingen) voor nauwkeurige verwerking van digitale signalen.

De NA6006 is voorzien van een optische digitale ingang voor externe bronnen zoals tv-geluid, vaste of variabele analoge uitgangen zodat het apparaat rechtstreeks kan worden aangesloten op een eindversterker of actieve speakers, en een hoofdtelefoonuitgang met een eigen volumeregeling.

De Marantz NA6006 is vanaf medio september 2018 voor een adviesverkoopprijs van € 599,- verkrijgbaar in zwart of zilvergoud.

MERK

EDITORS' CHOICE