Monitor Audio en Roksan gaan BluOS-platform ondersteunen

De Britse luidsprekerbouwer Monitor Audio en zustermerk Roksan en Lenbrook International, de eigenaar en ontwikkelaar van het toonaangevende BluOS multi-roomplatform, hebben een wereldwijde samenwerking aangekondigd. Het BluOS-streamingplatform zal geïntegreerd worden in de komende producten van Monitor Audio en Roksan. De aankondiging markeert Monitor Audio’s en Roksan’s toetreding tot de groeiende multi-room streaming-markt.

Monitor Audio en Roksan gaan streamen met BluOS

“Ons ontwikkelteam heeft alle beschikbare opties voor draadloze multiroom audio-oplossingen bekeken en onderzocht die relevant zouden moeten zijn voor de beste luidsprekerbedrijven,” aldus Andrew Flatt, Chairman & CEO van Monitor Audio. “Na een volledige evaluatie hebben we besloten om het BluOS-platform te gaan gebruiken. Het is speciaal ontwikkeld voor veeleisende audioliefhebbers en past daardoor goed bij onze eigen kernwaarden. Het integreren van de BluOS multi-room muziekbeheerervaring met onze eigen audioprestaties en ontwerpwaarden zal alleen maar bijdragen aan de wenselijkheid en tevredenheid over onze producten voor onze bestaande en toekomstige klanten.”

“Monitor Audio is een perfect partnermerk om toe te voegen aan het BluOS-ecosysteem, omdat we geloven dat hi-res audio er toe doet,” zegt Gordon Simmonds, CEO van Lenbrook International, de maker van het BluOS ecosysteem. “Monitor Audio is een wereldwijd merk en biedt solide distributiepartnerships die volledig in staat zijn om de BluOS-succesfactoren te leveren aan de veeleisende audiofielen en muziekliefhebbers die zowel van muziek houden als premium audioprestaties willen.”

BluOS is een bekroond, gepatenteerd maar merkonafhankelijk platform, wat betekent dat elk BluOS Enabled-product dat is aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk muziekbibliotheken en afspeellijsten kan delen, ongeacht het merk van de luidspreker of het audiocomponent. Met de toevoeging van meerdere hardwarepartners kunnen muziekliefhebbers kiezen uit een verscheidenheid aan traditionele maar ook moderne draadloze hifiproducten van verschillende internationale premiummerken om een draadloos audiosysteem te creëren dat past bij hun levensstijl, zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit.

Monitor Audio en Lenbrook hebben nu wel de samenwerking aangekondigd, maar concrete producten of een eerste lanceerdatum zijn nog niet bekend gemaakt. We zijn benieuwd naar de eerste concrete vormgeving van de aangekondigde samenwerking.


EDITORS' CHOICE