NIEUWS

Emotiva Stealth PA-1: klasse D monoblok, veel Watts voor weinig euro’s


Sinan Kökbugur | 21 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse audiobedrijf Emotiva heeft een mono-eindversterker gelanceerd met de naam Stealth PA-1. De nieuwe Stealth PA-1 werkt in klasse D en is om die reden licht en compact. Het apparaat weegt ongeveer 1,4 kilogram maar kan wel 140 Watt aan acht Ohm leveren. De prijs? Met 300 dollar niet al te hoog.

Emotiva Stealth PA-1: budget eindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf Emotiva mikt met de nieuwe Stealth PA-1 duidelijk op de consument met een smalle beurs. Dit betekent niet dat diezelfde consument met een matige geluidskwaliteit of een laag uitgangsvermogen genoegen moet nemen. Emotiva's gloednieuwe Stealth PA-1 monoblokversterker verpakt een ICEpower 300ASC-module - die een switch-modus voeding integreert - in een schoenendooschassis met afmetingen van 5 x 21,5 x 23 centimeter en een gewicht van 1,4 kilogram. Het apparaat(je) levert wel 140 Watt aan acht Ohm en 300 Watt aan vier Ohm. Het vermogen loopt door tot 450 Watt aan 2,7 Ohm en de vermogensafgifte zal dus voor de meeste gebruikers wel genoeg zijn.

De Stealth PA-1 krijgt zijn muzieksignaal via een XLR-ingang. Een cinch-ingang is niet aanwezig, maar dit kan in de praktijk worden opgelost met een verloopplug. De spanningsversterking is 28 dB en de dempingsfactor heeft een nette waarde van 500, hetgeen een indicatie is dat de Stealth PA-1 ook lastige luidsprekers prima de baas kan zijn. Als toegift is er natuurlijk ook nog de superieure kanaalscheiding die eigen is aan het gebruik van twee losse mono-eindversterkers. De Stealth PA-1 kan eventueel ook in een rek worden gemonteerd.

Een bedrag van 600 dollar voor twee monoblokken is een overzichtelijke som voor iemand die veel vermogen voor weinig geld wil hebben. We weten niet hoeveel de Stealth PA-1 in Nederland zou kosten, maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, importheffingen en het lokale BTW-tarief.

De Stealth PA-1 is volledig ontworpen en gemaakt in de VS. De koper krijgt vijf jaar garantie. Amerikaanse inwoners kunnen de Stealth PA-1 30 dagen lang thuis proberen. Wie meer wil weten kan de Stealth PA-1 beluisteren op CEDIA 2018, de audiobeurs die van 4 tot 8 september in San Diego, Californië wordt gehouden.

EDITORS' CHOICE