Advance Paris X-P500: nieuwe dual mono voorversterker met dac

Het Franse audiomerk Advance Paris heeft een nieuwe voorversterker geïntroduceerd genaamd X-P500. De nieuwe X-P500 heeft niet alleen zeven gewone cinch-ingangen. Hij heeft ook een draaitafelingang, een XLR-ingang, alsmede en viertal digitale ingangen. In september 2018 zou hij op de markt moeten komen voor een prijs van 1.250 euro.

Advance Paris X-P500: veel analoge aansluitingen

De nieuwe voorversterker genaamd X-P500 van het Franse audiomerk Advance Paris is zo op het eerste gezicht een kaal apparaat. Immers op het frontpaneel bevindt zich een aan/uit-knop, een draaiknop en een tweetal hoofdtelefoonaansluitingen, verder niets. Wie een blik op de achterkant werpt ziet pas hoe veelzijdig de nieuwe X-P500 is.

De X-P500 heeft niet alleen een zevental gewone cinch-ingangen, maar tevens een XLR-ingang. Ook is voorzien in een instelbare draaitafelingang waar zowel een mm-element als een mc-element op kunnen worden aangesloten. Desgewenst kan een andere eindversterker gebruikt worden want de X-P500 heeft een voorversterkeruitgang. Ook een subwooferuitgang is aanwezig waarvan de crossover frequentie op 75 Hz of 150 Hz gezet kan worden.

Advance Paris X-P500: ingebouwde DA converter

Voor de aansluiting van digitale bronnen zijn een tweetal optische ingangen beschikbaar, alsmede een coaxiale en een usb-ingang gebaseerd op XMOS-techniek die wordt verzorgd door een chip van het type XMOS XS1-L8A-64 TQ128-C5. Een bluetooth-adapter is optioneel verkrijgbaar.

DA-conversie komt voor rekening van een Asahi Kasei AK4113 digitale audio transceiver en een Wolfson WM8742 DAC die PCM-audio kan verwerken tot maximaal 32-bits/192 kHz.

Advance Paris X-P500: dual-mono opbouw

De nieuwe Advance Paris X-P500 voorversterker heeft een dual-mono design voor een optimale kanaalscheiding. De basis van de voeding bestaat uit twee ringkerntransformatoren.

De gebruiker van de Advance Paris X-P500 kan kiezen uit twee werkingsmodi. De ene modus werkt in klasse A op basis van een bipolaire transistorcircuit in een dubbele cascadeopstelling. De tweede optie is de zogenaamde Discrete Mode, waarbij de fabrikant spreekt van een klassieke klasse AB-configuratie op basis van een differentiële JFET-invoertrap. Volgens Advance Paris klinkt de klasse A-modus als een buizenversterker terwijl de Discrete Mode een betere definitie en transparantie zou moeten bieden.

Hoewel de nieuwe Advance Paris XP-500 voorversterker, zoals beschreven in de inleiding, een zeer Spartaanse voorkant heeft met slechts één bedieningselement, is het nog steeds mogelijk om verschillende instellingen te maken. De draairegelaar is niet alleen voor de volumeregeling, maar kan ook ingedrukt worden zodat de gewenste bron geselecteerd kan worden. Bovendien is via deze draaiknop een bas- en treble-regeling, balans en zelfs een loudness-functie toegankelijk.

Advance Paris X-P500: maten en uitvoering

De nieuwe Advance Paris X-P500 is 43 cm breed, 31 cm diep en 12,5 cm hoog. Hij weegt 6,56 kilogram. Hij past met zijn zwarte behuizing volledig in de Advance Classic Line. Alleen de centrale draaiknop en de stand-byknop schitteren in het zilver in de ware zin van het woord.

Advance Paris X-P500: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting kan de nieuwe X-P500 geleverd worden in de loop van september 2018. Voor een bedrag van 1.250 wisselt hij van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE