NIEUWSNagra

Nagra Classic PSU: schone voeding voor Nagra Classic-componenten


Sinan Kökbugur | 20 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant | Nagra

Het Zwitserse audiobedrijf Nagra heeft een nieuwe voedingseenheid ontwikkeld die gebruikt kan worden in combinatie met een groot aantal producten uit de Classic-productlijn. De Classic PSU is afgeleid van de vlaggenschip-voeding die onlangs is ontwikkeld voor de HD preamp en komt als vervanger van de MPS. Deze sublieme, voor de HD preamp ontwikkelde, voedingstechnologie geeft Nagra-apparaten nog meer ruimte, dynamiek, rust en een lagere ruisvloer, aldus importeur Symphony Audio Import.

Nagra Classic PSU: vervanger van Nagra’s MPS

Voor de onlangs geïntroduceerde Nagra HD preamp ontwikkelde het Zwitserse bedrijf een geavanceerde voeding. Nagra heeft, vanaf het moment dat de beroemde taperecorders werden ontwikkeld, altijd het belang gezien van een goede voeding. Op het gebied van elektronische componenten, die onderdeel zijn van netvoedingen, zijn de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen geweest. Op basis daarvan ontwikkelde Nagra de HD PSU, zijnde de separate voeding voor de beroemde nieuwe tube-preamp.

Die technologie is nu ook beschikbaar in de vorm van de Classic PSU. Nagra-bezitters maken vaak gebruik van de losse MPS accuvoeding. De PL-P voorversterker kwam met ingebouwde accu's. Accuvoeding geeft onder andere stilte in de achtergrond. Aan traditionele accu's zijn echter ook nadelen verbonden. De gebruiker moet bijvoorbeeld wachten tot de accu’s weer opgeladen zijn en de ontlaadcyclus biedt niet altijd een stabiel voltage.

Nieuwe ontwikkelingen zijn de supercap en carbide silicon diodes. De supercap is een condensator voor een laag voltage, maar met een zeer hoge capaciteit (vele Farads). De laadtijd is gemiddeld van 1 tot 30 seconden. De levensduur is meer dan tien jaar. Supercaps zijn volgens Nagra de ideale “accu's” voor audiotoepassingen. Carbide silicon diodes komen uit de ruimtevaart en hebben niet de ruis die zelfs de veel toegepaste en snelle Schottky diodes hebben.

Op basis van deze technieken heeft Nagra de superieure HD PSU gebouwd, maar in de vorm van de Classic PSU is deze voeding, in een aangepaste en bij de Classic-line passende vormgeving, nu beschikbaar als vervanger van de MPS. De voeding heeft twee 12-Volt uitgangen en is bruikbaar voor de Classic componenten, de JAZZ, de MELODY, de CDP en CDT spelers, de PL-L, CDC en VPS. Optioneel is een derde 12 Volt uitgang beschikbaar.

Nagra Classic PSU: prijs en leveringsinformatie

Classic PSU, twee uitgangen:  11.500 euro

Classic PSU, drie uitgangen:   13.750 euro

EDITORS' CHOICE