NIEUWSBryston

Bryston SP4: 16-kanaals surround processor, uitbreidbaar tot 32 kanalen

Het Canadese audiobedrijf Bryston heeft de SP4 onthuld, een 16-kanaals surround processor. Dat is goed nieuws voor wie niet genoeg heeft aan elf kanalen. De SP4 kan eventueel ook nog eens van 16 extra kanalen worden voorzien en alle kanalen zijn vrij toewijsbaar zodat de gebruiker zijn systeem volledig naar eigen wens en inzicht kan instellen.

Bryston SP4: surround processor gebouwd door het Franse Storm Audio

Het Canadese audiobedrijf Bryston is een samenwerkingverband aangegaan met het Franse Storm Audio. Technische kennis zal worden gedeeld en bepaalde producten worden samen ontwikkeld. De SP4 draagt het logo van Bryston, maar op de achterkant van het apparaat staat dat de SP4 in Frankrijk is gebouwd, door Storm Audio. Beide bedrijven hebben aangekondigd om in de toekomst meer producten samen te zullen gaan ontwikkelen.

De SP4 is een 16-kanaals processor die wordt geleverd met 16 toewijsbare XLR-uitgangen en twee extra speciale downmix-uitgangen. Hij is uitbreidbaar tot een 32-kanaals systeem via een set van 16 optionele cinch-aansluitingen, waardoor de SP4 twee parallelle 16-kanaalsystemen kan voorzien van audiosignaal. de SP4 ondersteunt zo ongeveer alle huidige codecs, zoals Dolby Atmos-, Auro-3D- en DTS:X.

Dirac Live room correction functies wordt vergezeld door zeven HDMI-ingangen, waarvan er drie zijn voorzien van HDMI2.0 / HDCP2.2 en vier hebben HDMI1.4 / HDCP2.2. Deze vier ingangen kunnen ook worden geconfigureerd voor HDMI2.0 / HDCP2.2 op de installatiepagina's met wachtwoordbeveiliging.Drie optische ingangen (Toslink) en drie digitale cinch audio-ingangen vervolledigen de digitale aansluitingen. Daarnaast zijn er nog acht RCA single-ended ingangen voor gebruik in een 7.1-configuratie of vier stereo-ingangen.

Digitale signalen kunnen worden uitgevoerd via de twee HDMI-aansluitingen en de SP4 kan worden bediend met Savant, RTI, Control4 en Crestron (met plug-inmodules). Een iOS-app en een webpagina zijn ook beschikbaar voor gebruikers die geen controlesystemen hebben. De online connectiviteit van het product laat getrainde installateurs toe om de status van de SP4 op afstand te monitoren en deze vanaf elke locatie voor hun klanten te herconfigureren.

De SP4 is ontworpen als een volledig aanpasbaar product, met een volledig toewijsbare kanaalconfiguratie en een volledig configureerbare kanaalmatrix en op basis van een 3U modulair platform kunnen de Bryston-technici toekomstige geavanceerde technologieën integreren en upgrades beschikbaar maken voor consumenten. Op deze wijze zou het product een zeer lange levensduur moeten hebben.

Bryston SP4: prijs en leveringsinformatie

We weten nog wanneer de SP4 geleverd kan worden en voor welke prijs. Op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 14.500 Britse ponden.


MERK

EDITORS' CHOICE