NIEUWS

Exclusief vinylmeubel in Frank Zappa-stijl

Rob Nijman | 10 augustus 2018 | Fotografie Fabrikant

Frank Zappa-fans opgelet: er is een fraaie nieuwe toevoeging op de markt voor exclusieve, limited edition audiomeubels. De SSKL Soundwave, FZ Limited Edition van LUNO, waar er slechts tien van zullen verschijnen, is een luxe vinylmeubel geïnspireerd door Zappa's Sofa No. 1. 

LUNO vervaardigt hifi-meubels en luxe zetels gericht op audiofielen en is een partnerschap van het Amerikaanse echtpaar Dan Knowles en Jennifer Farmer. Voor hun nieuwste kunstwerk heeft het tweetal zich tot het Frank Zappa Estate gewend. De SSKL Soundwave is een moderne interpretatie van een klassiek meubel, want naast de ingebouwde platenspeler - een Proj-Ject Esprit SB - is de kast ook voorzien van een 2.1 speakersysteem, een 100Watt subwoofer, een 200W Klasse-D versterker en AirPlay voor streaming audio vanaf iOS-apparatuur.

De verwijzing naar de beroemde muzikant is vooral zichtbaar in de geluidsgolven aan de voorzijde van het meubel, rechtstreeks geïnspireerd op de compositie van Zappa's Sofa No. 1. Naast de Pro-Ject platenspeler en de diverse luidsprekers is er in het meubel tevens voorzien in een selectie van Zappa's discografie op vinyl en Zappa whiskeyglazen en ruimte voor vier flessen en zo'n 150 platen. Prijs alleen op aanvraagKijk ook eens op de website, je vindt er meer bijzondere (audio)meubels en luisterstoelen.

Kijk ook eens op onze Viny Special voor nieuws, reviews en achtergronden


EDITORS' CHOICE