NIEUWS

Futuristische Kozmophone platenspeler bereikt Kickstarter-doel binnen 1 dag


Rob Nijman | 25 juli 2018 | Fotografie Fabrikant

Bij de initiatiefnemers van de Kozmophone, het deze week op Kickstarter verschenen futuristische concept voor een draaitafel, mag de vlag al na de eerste dag uit. De campagne loopt tot 31 juli aanstaande, maar de teller staat inmiddels op ruim 96.000 euro. Daarmee is het beoogde bedrag van 25.000 euro voor deze innovatieve platenspeler met los te koppelen speaker inmiddels al zo'n vier keer binnen. 

De Kozmophone is een plug&play-platenspeler mét speaker, voorzien van Bluetooth-streaming, een cartridge van Audio Technica (AT91 MC), sfeerverlichting die je met een app kunt bedienen én een holografisch display voor dat extra futuristische tintje. En dan kun je er ook nog je smartphone mee opladen. 

De naam komt deels van de hoornspeaker die qua uiterlijk teruggrijpt naar een phonograaf, maar in werkelijkheid een afneembare speaker is die je ook als mobiele luidspreker kunt gebruiken voor de muziek op je smartdevice. Aan de draaitafel zelf kun je dan ook een ander setje speakers aansluiten, via RCA line out, evenals een hoofdtelefoon. Laat je de hoornspeaker (30W, 3inch) wel bevestigd, dan kun je die 360 graden ronddraaien voor de gewenste luisterpositie. Moderne smartphones zoals de iPhone X kun je er draadloos aan opladen.

Wie nu alvast in wil stappen, koopt vanaf 249 dollar (ca 212 euro) een Kozmophone in de uitvoeringen Brilliant Red, Sunshine Yellow, Piano Black, Pearl White, Laguna Blue of Kickstarter Green. Levering staat gepland voor december. Voor de liefhebber is er ook een 18K Gold Special Edition, maar die kost je wel 5.000 dollar.

Kijk voor meer info en een korte video op de projectpagina op Kickstarter.

EDITORS' CHOICE